Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής συγχαίρει τους συναδέλφους του Τμήματος Ασφαλείας Γλυφάδας και την Ομάδα ΔΙ.ΑΣ. Ν/Α Αττικής, για τη σύλληψη και εξιχνίαση εγκληματικών πράξεων τις οποίες προέβαινε νεαρός ημεδαπός δράστης, ο οποίος κατηγορείται για κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση διαρρήξεις και κλοπές σε οικείες, κατά συναυτουργία.

Ειδικότερα, απογευματινές ώρες της Δευτέρας 10/05/2021, ο εν λόγω δράστης, με τη συμμετοχή άλλων τριών (3) ατόμων, εισήλθαν σε οικεία στη Γλυφάδα και αφαίρεσαν χρυσαφικά συνολικής αξίας δύο χιλιάδων (2.000) Ευρώ. Κατά τη διαφυγή τους, έγιναν αντιληπτοί από περιοίκους οι οποίοι και τους καταδίωξαν. Άμεσα προσήλθε στο σημείο η Ομάδα ΔΙ.ΑΣ. Ν/Α Αττικής όπου και συνέλαβε, σε συνεργασία με τους πολίτες, τον νεαρό ημεδαπό, στην κατοχή του οποίου βρέθηκαν διαρρηκτικά εργαλεία, κατσαβίδι και γάντια.

Από την προανάκριση που διενήργησαν οι αστυνομικοί του Τ.Α. Γλυφάδας πιστοποιήθηκε πως η συγκεκριμένη ομάδα νεαρών, διέπραξε και την Παρασκευή 07/05/2021 μεσημβρινές και νυχτερινές ώρες, άλλες δύο διαρρήξεις σε οικείες στην Γλυφάδα αφαιρώντας κοσμήματα από αυτές. Μάλιστα, στη μία περίπτωση διάρρηξης ο παθών τους αντιλήφθηκε και προσερχόμενος στο Τ.Α. Γλυφάδας, αναγνώρισε ανεπιφύλακτα το νεαρό δράστη.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο συλληφθείς έχει πλούσιο ποινικό παρελθόν στη διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.

Ο ανωτέρω με τη σχηματισθείσα σε βάρος του δικογραφία, οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Οι υπόλοιποι τρείς δράστες διέφυγαν της σύλληψης και αναζητούνται.

Οι αστυνομικοί που υπηρετούν στο Τ.Α. Γλυφάδας, αντιμετώπισαν με μεθοδικότητα την υπόθεση και πιστοί στο λειτούργημα που επιτελούν ενέσκηψαν με προσήλωση, αξιοποιώντας το πληροφοριακό τους δίκτυο και φυσικά με την πολύτιμη εμπειρία που διαθέτουν, εξιχνίασαν πολύ σύντομα και άλλες περιπτώσεις διαρρήξεων, συμβάλλοντας τα μέγιστα προκειμένου αυτές να στοιχειοθετηθούν με τον καλύτερο δυνατό.

Σε όλους τους συναδέλφους που συνέδραμαν, αξίζουν θερμά συγχαρητήρια και ευχόμαστε οι επιτυχίες να συνεχιστούν.

ΚΟΡΟΜΗΛΑΣ ΚΑΛΛΙΑΚΜΑΝΗΣ



ΠΗΓΗ