Γλυφάδα, 08/05/2020

Αρ. Πρωτ: 46/20

ΠΡΟΣ:

Αρχηγό Ελληνικής Αστυνομίας
Αντιστράτηγο Κον Μιχαήλ ΚΑΡΑΜΑΛΑΚΗ

Προϊστάμενο Επιτελείου Ελληνικής Αστυνομίας
Αντιστράτηγο Κον Παναγιώτη ΝΤΖΙΟΒΑΡΑ

ΚΟΙΝ:

Όλες τις Ενώσεις Αστυνομικών Υπαλλήλων στην Ελλάδα

Θέμα: «Τοποθέτηση προστατευτικών τζαμιών για την προστασία από τον ιό Covid-19 των αστυνομικών».

Κύριε Αρχηγέ, Κύριε Επιτελάρχη.

Ο Έλληνας αστυνομικός είναι παρών σε κάθε δυσκολία της χώρας όπως και στην περίοδο που διανύουμε, όπου οι Υπηρεσίες λειτουργούν κανονικά και δέχονται τους πολίτες για την διεκπεραίωση πάσης φύσεως θεμάτων τους.

Δυστυχώς όμως οι συνάδελφοί μας είναι έκθετοι στον ιό Covid-19 (κορονοϊό) καθώς δεν έχουν τοποθετηθεί προστατευτικά πλαστικά τζάμια (plexiglass) στα γραφεία τους, κάτι το οποίο έχει γίνει από την πρώτη ημέρα της έναρξης της πανδημίας στον υπόλοιπο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.

Όπως σε κάθε δύσκολη στιγμή οι συνάδελφοί μας επιδεικνύουν ζήλο και αυταπάρνηση για το κοινό καλό, έτσι και αυτήν την περίοδο της πανδημίας από τον ιό Covid-19, κάνουν ότι καλύτερο μπορούν και συνεισφέρουν τα μέγιστα για την προάσπιση της δημόσιας υγείας.

Όμως, για να συνεχίσουν να είναι παρόντες και να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στην Πατρίδα μας, είναι σημαντικό οι ίδιοι να είναι υγιείς.

Κατόπιν των ανωτέρω, αφουγκραζόμενοι την ανησυχία των μελών μας για την πορεία της υγείας τους, αλλά και το γεγονός πως βιώνουμε μία περίοδο που όμοιά της δεν έχει προηγούμενο, παρακαλούμε όπως γίνει άμεσα η τοποθέτηση πλαστικών προστατευτικών τζαμιών (plexiglass) στα γραφεία των Υπηρεσιών, ειδικότερα εκείνων που έχουν άμεση και συχνή επαφή με τους πολίτες (π.χ. Αξιωματικοί Υπηρεσίας, γραφεία παραλαβής δικαιολογητικών για έκδοση διαβατηρίων, γραφεία για την παραλαβή δικαιολογητικών για έκδοση ταυτοτήτων κτλ).

Ευελπιστούμε να ληφθούν υπ’ όψιν σας οι ιδιαιτερότητες του επαγγέλματος του Έλληνα Αστυνομικού, ειδικότερα στην παρούσα χρονική στιγμή και να ικανοποιήσετε το αίτημά μας, κάτι το οποίο θα τους διασφαλίσει στους συναδέλφους μας προστασία από τον ιό Covid-19.

Για το Δ.Σ.
-Ο-                                                       -Ο-
Πρόεδρος                                  Γενικός Γραμματέας
Γεώργιος ΚΑΛΛΙΑΚΜΑΝΗΣ                    Γεώργιος ΤΣΑΠΑΡΑΣ



ΠΗΓΗ