Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής συγχαίρει τους συναδέλφους της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Νοτιοανατολικής Αττικής για τη σύλληψη δύο (2) αλλοδαπών ηλικίας 26 ετών και μίας (1) ημεδαπής ηλικίας 21 ετών οι οποίοι κατηγορούνται ότι είχαν συστήσει συμμορία η οποία διέπραττε διαρρήξεις και κλοπές σε καταστήματα των Νοτίων Προαστίων, καθώς και κλοπές αντικειμένων από αυτοκίνητα σε διάφορες περιοχές της Αττικής.

Χάρη στη σύλληψή τους η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Νοτιοανατολικής Αττικής εξιχνίασε είκοσι εννέα (29) περιπτώσεις κλοπών από καταστήματα και έξι (6) περιπτώσεις κλοπών από αυτοκίνητα.

Ειδικότερα, οι εν λόγω δράστες συνελήφθησαν τις πρώτες πρωινές ώρες της 24/05/2021, από ομάδα αστυνομικών της ανωτέρω Υπηρεσίας που είχε συσταθεί για τον εντοπισμό τους.

Οι συλληφθέντες είχαν συστήσει συμμορία από τον Ιανουάριο του τρέχοντος έτους, με διαρκή δράση και διακριτούς ρόλους, ενώ η συνολική τους λεία, με τα μέχρι στιγμής ανευρεθέντα αντικείμενα, υπερβαίνει το ποσόν των Σαράντα Χιλιάδων (40.000) Ευρώ.

Άξιο μνείας αποτελεί το γεγονός πως, οι άνδρες κατηγορούμενοι έχουν συλληφθεί στο παρελθόν για ομοειδή αδικήματα.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για εγκληματική οργάνωση, διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών κατ’ εξακολούθηση, καθώς και για τα -κατά περίπτωση- αδικήματα της πλαστογραφίας, παράβασης του Νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών και περί αλλοδαπών.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ η έρευνα για την εξιχνίαση και άλλων αξιόποινων πράξεων συνεχίζεται.

Οι συνάδελφοί μας στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Νοτιοανατολικής Αττικής επέδειξαν ζήλο, επαγγελματισμό και αυταπάρνηση, καταφέρνοντας ένα καίριο χτύπημα στο οργανωμένο έγκλημα. Τους αξίζουν θερμά συγχαρητήρια και ευχόμαστε οι επιτυχίες να συνεχιστούν.

                                          Για το Δ.Σ. 

                        -Ο-                                                      -Ο-   

               Πρόεδρος                                     Γενικός Γραμματέας

     ΚΑΛΛΙΑΚΜΑΝΗΣ Γεώργιος                ΚΟΡΟΜΗΛΑΣ Νικόλαος

ΕΙΚΟΝΑ 1

ΕΙΚΟΝΑ 2

ΕΙΚΟΝΑ 3

ΕΙΚΟΝΑ 4



ΠΗΓΗ