Ανακοίνωση της Ένωσης Αστυνομικών Νοτιοανατολικής Αττικής:

Ενημερωθήκαμε από συναδέλφους – μέλη της Ένωσής μας ότι μετέβησαν, σήμερα Τετάρτη 05/05/2021, στα φαρμακεία προκειμένου να προμηθευτούν με τον Α.Μ.Κ.Α. τους Self Test για έλεγχο νόσησης από Covid-19 και τους γνωστοποιήθηκε πως μέχρι και το Σάββατο 08/05/2021, τα φαρμακεία θα διαθέτουν τα Self Test μόνο σε εκπαιδευτικούς, μαθητές και διοικητικό προσωπικό Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και σε φοιτητές που κάνουν την πρακτική άσκησή τους.

Οι υπόλοιπες ομάδες δικαιούχων, συμπεριλαμβανομένων και των αστυνομικών, θα λάβουν το Self Test που δικαιούνται από Δευτέρα 10/05/2021 και θα μπορούν να το πραγματοποιήσουν και να το δηλώσουν στη σχετική πλατφόρμα καθ’ όλη τη διάρκεια της ερχόμενης εβδομάδας.

Σύμφωνα με την υπ’ αριθμόν 1647/21/842501 από 25/04/2021 Διαταγή του Α.Ε.Α., το σύνολο του ένστολου και πολιτικού προσωπικού της ΕΛ.ΑΣ. υποχρεούται κάθε εβδομάδα να πραγματοποιεί Self Test, αποτέλεσμα του οποίου θα καταχωρεί στη σχετική ηλεκτρονική πλατφόρμα self-testing.gov.gr.

Επιπροσθέτως, με την ανωτέρω Διαταγή ορίζεται ρητά το επαχθές τιμωρητικό μέτρο σε βάρος του προσωπικού ήτοι αυτό της μη καταβολής των αποδοχών για όσο χρονικό διάστημα δεν συμμορφώνεται ο απασχολούμενος με τις υποχρεώσεις αυτές.

Κατόπιν των ανωτέρω εξελίξεων, παρακαλούμε όπως εκδοθεί νέα Διαταγή από το Α.Ε.Α. η οποία θα διευκρινίζει ότι δεν θα ελεγχθούν πειθαρχικά οι συνάδελφοί μας οι οποίοι δεν θα προβούν στη σχετική καταχώρηση λόγω αδυναμίας της προμήθειας των Self Test, η οποία γίνεται χωρίς δική τους υπαιτιότητα.

Καλό θα ήταν όταν σχεδιάζεται μία καινούργια διαδικασία, να γίνεται με τέτοιο τρόπο έτσι ώστε να υπάρχει πλήρης ενημέρωση, αλλά και να έχει εξασφαλιστεί πως όλα θα λειτουργήσουν όπως προβλέπεται πριν αποδώσουμε πειθαρχικές ευθύνες σε οποιοδήποτε υπάλληλο.

ΚΟΡΟΜΗΛΑΣ ΚΑΛΛΙΑΚΜΑΝΗΣ



ΠΗΓΗ