Την Τρίτη 13 Απριλίου 2021 αντιπροσωπεία της Ένωσης μας αποτελούμενη από τον Πρόεδρο Χαράλαμπο Τσίτσικα και τον Γενικό Γραμματέα Γεώργιο Μπαλάση είχαν συνάντηση με την Τομεάρχη Προστασίας του Πολίτη της Νέας Δημοκρατίας κα Ιωάννα Γκελεστάθη, στα κεντρικά γραφεία του κυβερνώντος κόμματος στην Αθήνα.

Στην κυρία Τομεάρχη αναλύθηκαν τα θέματα που απασχολούν τους Αστυνομικούς της Αχαΐας όπως οι εξελίξεις σχετικά με την ανέγερση νέου Αστυνομικού Μεγάρου στην Πάτρα, οι μεταγωγές των κρατουμένων του τοπικού Καταστήματος Κράτησης, οι διακομιδές ψυχασθενών αλλά και οι ελλείψεις που παρουσιάζονται σε προσωπικό, οχήματα και μέσα. Η κα Γκελεστάθη δεσμεύτηκε ότι θα συμβάλει εκ της θέσεως της στην σύντομη επίλυση των θεμάτων που τέθηκαν.

Στην συνέχεια η αντιπροσωπεία είχε επαφές τόσο στο Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας όσο και στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη με πολιτικά και υπηρεσιακά στελέχη, ώστε να ενημερωθούμε για την εξέλιξη των αιτημάτων που έχουν κατατεθεί εκ μέρους μας.

Για το ζήτημα της ανέγερσης νέου Αστυνομικού Μεγάρου στην Πάτρα ενημερωθήκαμε ότι από το ΥΠτΠ προχωρούν άμεσα οι διαδικασίες μέσω ΣΔΙΤ και αναμένονται εντός των ημερών οι υπογραφές των Υπουργών Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα και Εθνικής Άμυνας Νίκου Παναγιωτόπουλου, προκειμένου τον επόμενο μήνα να συνεδριάσει η διϋπουργική επιτροπή για ένταξη του έργου σε ΣΔΙΤ και στην συνέχεια να ξεκινήσουν οι διαδικασίες για να υπάρξει ανάδοχος του έργου έως τα τέλη του 2022, και να έχει ολοκληρωθεί έως το 2025. Σε σχέση με το κτιριακό ζήτημα έγινε από την ένωση EAYA 2/2 μας και εμπεριστατωμένη πρόταση για την μετεγκατάσταση του Αστυνομικού Τμήματος Ερυμάνθου, που πια είναι η μόνη Αστυνομική Υπηρεσία της Αχαΐας που στεγάζεται σε απαρχαιωμένη εγκατάσταση.

Για το θέμα των μεταγωγών κρατουμένων του Καταστήματος Κράτησης της Πάτρας έχει γίνει πια σαφές και στο Αρχηγείο και στο Υπουργείο ότι η αδικία που συντελείται στην Πάτρα, η οποία είναι η μόνη επαρχιακή περιοχή που η Ελληνική Αστυνομία είναι επιφορτισμένη με αυτό το έργο, θα σταματήσει άμεσα. Αναμένεται και η πρόσληψη προσωπικού ώστε η δρομολογημένη απεμπολή των Αστυνομικών της Αχαΐας από αυτό το πάρεργο να πραγματοποιηθεί σύντομα. Ακόμα τέθηκε και προφορικά η πρόταση της Ένωσης μας για την ίδρυση στην Πάτρα και σε κάθε έδρα Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης πλήρως στελεχωμένου Αστυνομικού Ιατρείου, ή οποία αντιμετωπίζεται θετικά από την ηγεσία.

Η Ένωσή μας υποβάλλει στην πολιτική και φυσική ηγεσία αιτήματα τα οποία χρονίζουν, μαζί με ουσιαστικές προτάσεις για την επίλυση τους. Τα ζητήματα αυτά δημιουργούν πλείστα προβλήματα στην αστυνόμευση αλλά και στις εργασιακές συνθήκες των Αστυνομικών. Οι παρεμβάσεις και οι υπενθυμίσεις μας ακόμα και σε κεντρικό επίπεδο είναι συνεχείς και πιεστικές. Αναμένουμε τις πρωτοβουλίες της Πολιτείας ώστε σε σύντομο χρόνο να επιλυθούν. Η υπομονή του Αστυνομικού έχει πια στερέψει. 

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
        ΤΣΙΤΣΙΚΑΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ   ΜΠΑΛΑΣΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ



ΠΗΓΗ