Δείτετο έγγραφο που εστάλη από την Ένωση Αστυνομικών Ροδόπης προς τον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ.:

Προς:1) Τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγο

              κ. Μιχαήλ ΚΑΡΑΜΑΛΑΚΗ

              (ΔΙΑΜΕΣΩ Π.Ο.ΑΣ.Υ)

Κοιν.: 1)Γενικός Επιθεωρητή Αστυνομία Βορείου Ελλάδας Αντιστράτηγο κ. ΣΚΟΥΜΑ

              Κωνσταντίνο.

             2)Τον Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Ανατολικής

               Μακεδονίας & Θράκης Ταξίαρχοκ.ΣΥΡΙΤΟΥΔΗ Πασχάλη.

 

Αξιότιμε κ. Αρχηγέ ,

 

       Οι Έλληνες αστυνομικοί από την πρώτη στιγμή της θανατηφόρου πανδημίας που «χτύπησε» ολόκληρη την ανθρωπότητα ,αγόγγυστα ρίχτηκαν στην πρώτη γραμμή της μάχης για την τήρηση των αναγκαίων μέτρων κατά της εξάπλωσης του covid-19 σε μια γιγάντια προσπάθεια διασφάλισης και της δημόσιας υγείας των συμπολιτών μας, παράλληλα με το κύριο καθήκον μας που είναι η τήρηση και προστασία της δημόσιας και κρατικής ασφάλειας της Χώρας μας.

       Είναι όμως οξύμωρο το φαινόμενο που παρατηρείται, όπου το προσωπικό του ελεγκτικού μηχανισμού της τήρησης των επιβαλλόμενων μέτρων προστασίας από τον κορονοϊό ,διατάσσεται να εκτελέσει υπηρεσία χωρίς εκ της Διοικήσεως να λαμβάνονται τα απαραίτητα μέτρα για την διασφάλιση της υγείας και της ζωής μας.

       Δυστυχώς, διαφαίνεται ότι δεν συγκίνησε ούτε συνέτισε την Διοίκηση ακόμη και η τραγική απώλεια του 50χρονου συναδέλφου μας που μολύνθηκε από κορονοϊό κατά την εκτέλεση των καθηκόντων του και κατέληξε αρχές Δεκεμβρίου 2020.

       Συγκεκριμένα, από αναλήψεως των καθηκόντων μας ως Προεδρείο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ροδόπης, έχουμε ζητήσει από τον κ. Διευθυντή της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης να δημιουργήσει αυτόνομες βάρδιες με τα ίδια άτομα –ομάδες από τις ίδιες Υπηρεσίες, (Αστυνομικό Τμήμα ,Τμήμα Ασφαλείας ,Τμήμα Τροχαίας κτλ), για να είναι οι βάρδιες διακριτές και αναγνωρίσιμες, ώστε σε κάθε περίπτωση εμφάνισης κρούσματος covid-19 να μπορεί εύκολα να περιοριστεί η εξάπλωση του κορονοϊού στο αστυνομικό προσωπικό ,επισημάναμε την απόλυτη αναγκαιότητα τοποθέτησης προστατευτικών διαχωριστικών υαλοπινάκων στα περιπολικά με τα οποία εκτελούμε συλλήψεις μεταγωγές κρατουμένων ή προσαγωγές.

       Με λύπη διαπιστώνουμε ότι, παρά τις προ ενός μηνός δοθείσες από πλευράς του κ. Διευθυντή προφορικές διαβεβαιώσεις του, πως θα υιοθετήσει άμεσα τις προτάσεις μας, συνεχίζει να αναμιγνύει Αστυνομικούς από διαφορετικές Υπηρεσίες διατάσσοντας μεικτά συνεργεία ελέγχων στα ίδια περιπολικά οχήματα και φυσικά κανένας προστατευτικός υαλοπίνακας δεν τοποθετήθηκε στα περιπολικά, με ό,τι κόστος μπορεί να επιφέρουν όλα αυτά σε βάρος της υγείας και της ζωής των συναδέλφων μας, των οικογενειών μας αλλά και των συμπολιτών μας με τους οποίους ερχόμαστε καθημερινά σε επαφή κατά την εκτέλεση των καθηκόντων μας.

       Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Αστυνομικών Υπάλληλων Ροδόπης, καταγγέλλει όλα τα ανωτέρω και γνωρίζοντας την ευαισθησία σας σε θέματα αστυνομικού προσωπικού, ζητούμε την παρέμβαση σας για την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων μας.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

 

ΚΑΤΡΑΝΙΔΗΣ Ευστάθιος

6978161047

 

 

 

Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

ΚΟΥΜΑΝΙΔΗΣ Νικόλαος

6945021214 

 



ΠΗΓΗ