Μέσα σε λιγότερο από 3 μήνες, ολοκληρώθηκε η κατασκευή του φράχτη στην περιοχή των Καστανεών του Έβρου.

Ειδικότερα, ο εν λόγω φράχτης προστέθηκε προκειμένου να επιμηκύνει τον ήδη υπάρχοντα στις Καστανιές, με μήκος 12.5 χλμ και ύψος που ξεπερνά τα 5 μέτρα.

Την ίδια ώρα, κάμερες και ραντάρ με δυνατότητα να «βλέπουν» μέχρι και 15 χιλιόμετρα μέσα στο τουρκικό έδαφος εγκαθίστανται τους τελευταίους μήνες κατά μήκος των ελληνοτουρκικών συνόρων στον Εβρο. Σε μια απόσταση που χωρίζει το Σοφικό Ορεστιάδας από το δέλτα του ποταμού, στην Αλεξανδρούπολη, πρόκειται να λειτουργήσουν συνολικά 11 νέες κάμερες και ραντάρ μεγάλης εμβέλειας.

Θα μεταφέρουν εικόνα στο αρχηγείο της Αστυνομίας και σε ακόμα έξι επιχειρησιακά κέντρα της ΕΛ.ΑΣ., εξασφαλίζοντας αυτό που στη γλώσσα των επιχειρησιακών στελεχών αποκαλείται «έγκαιρος προσυνοριακός εντοπισμός».

Οι δυνάμεις της συνοριοφυλακής, δηλαδή, θα έχουν δυνατότητα να καταγράφουν κινήσεις ατόμων –μεταναστών και όχι μόνο– στο τουρκικό έδαφος, σε απόσταση έως και 15 χιλιομέτρων από την οριογραμμή. 

Ανάλογες ωσόσο εργασίες επέκτασης του φράχτη γίνονται σε 3 ακόμα σημεία του Έβρο, ενώ στο νότιο τμήμα του νομού αναμένεται και η ολοκλήρωσή του σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα.

pameevro.gr



ΠΗΓΗ