Σε καταδίωξη εξελίχθηκε έλεγχος που επιχείρησαν να κάνουν αστυνομικοί της άμεσης δράσης, τα ξημερώματα της περασμένης Πέμπτης, σε όχημα το οποίο κινούνταν στην συμβολή των οδών Πέτρας και Ναυπλίου στην Αθήνα και θεωρήθηκε ύποπτο.

Σε αυτό επέβαιναν τρία άτομα. Πρόκειται για έναν 33χρονο και έναν 17χρονο από την Αλβανία, καθώς και ακόμα ένα άτομο το οποίο αναζητείται.

Ο οδηγός του οχήματος, στη θέα των αστυνομικών ανέπτυξε ταχύτητα και τότε ξεκίνησε η καταδίωξη.

«Ο οδηγός επιτάχυνε με σκοπό να μας εμβολίσει από την πορεία του. Κατευθύνθηκε ανάποδα από την οδό Πέτρας, εν συνεχεία την οδό Πύλου και συγκρούστηκε με σταθμευμένο όχημα» καταθέτει αστυνομικός.

Όπως συμπληρώνει «συνέχισε την πορεία του με σκοπό να διαφύγει παραβιάζοντας ερυθρούς σηματοδότες και πλησίον της οδού Σπύρου Πάτση και Ορφέως το χάσαμε».

Πέντε μόλις λεπτά αργότερα, συνάδελφοι της πρώτης ομάδας των αστυνομικών, εντόπισαν το συγκεκριμένο αυτοκίνητο σταθμευμένο στη συμβολή των οδών Λ. Κωνσταντινουπόλεως και Παγγαίου.

Οι τρεις επιβαίνοντες προσπάθησαν να διαφύγουν πεζοί, περνώντας πάνω από τις γραμμές του τρένου.

Ακολούθησε νέα καταδίωξη και αφού κατάφεραν οι αστυνομικοί να περικύκλωσαν στην Πειραιώς στον αριθμό 106, τον 33χρονο Αλβανό, εκείνος κινήθηκε προς το μέρος αστυνομικού που επέβαινε σε μηχανή και τον έριξε στο έδαφος.

Κατάθεση δεύτερου αστυνομικού 

«Στη συμβολή των οδών Ορφέως και Αχνιαδών εντοπίσαμε τα άτομα. Τα καταδίωξα πεζός και ο έτερος συνάδελφος με την μηχανή. Στο ύψος της Πειραιώς στον αριθμό 106 και ενώ είχαμε καταφέρει να περικυκλώσουμε έναν εκ των τριών δραστών, για να διαφύγει της σύλληψής του, έτρεξε έπεσε σκόπιμα προς τον συνάδελφο ρίχνοντας τον από την μοτοσικλέτα με κίνδυνο της ζωής του συναδέλφου».

Περίπου την ίδια ώρα άλλη ομάδα της Άμεσης Δράσης κατάφερε να συλλάβει τον 17χρονο Αλβανό, αν και προσπάθησε ο ίδιος να αντισταθεί.

Όπως προέκυψε οι δράστες το ίδιο βράδυ είχαν κλέψει αυτοκίνητο από την Αγίου Μελετίου ενώ είχαν διαρρήξει και κατάστημα κινητής τηλεφωνίας στην οδό Ευαλκίδου.

Κατάθεση ιδιοκτήτη καταστήματος 

«Όπως διαπίστωσα άγνωστος είχε παραβιάσει τα ρολά ασφαλείας και έσπασε πιθανόν με μεταλλικό αντικείμενο τον υαλοπίνακα του καταστήματος και αφαίρεσε από το εσωτερικό συνολικά 19 συσκευές, κινητά τηλέφωνα smartphone και tablet αξίας περίπου 3.000 ευρώ».

Οι δράστες για την διαφυγή τους χρησιμοποίησαν το αυτοκίνητο που είχαν κλέψει λίγη ώρα πριν.

Μάλιστα κατά την καταδίωξη τους πέταξαν τα κλοπιμαία σε διάφορα σημεία».

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν ενώπιον των δικαστικών αρχών, με τον 33χρονο να κρίνεται προφυλακιστέος.

Ο συνήγορος υπεράσπισης του 17χρονου, Ιωάννης Γλύκας, που αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, δήλωσε στο iΕidiseis.gr, ότι «το διαβιβαστικό της Ελληνικής Αστυνομίας ήταν επιβαρυντικό για τον εντολέα μου και η απόδοση του κατηγορητηρίου κινήθηκε σε σοβαρά επίπεδα κακουργηματικής διάστασης και πλημμεληματικης διαστασης! Αρνήθηκε τις κατηγορίες και αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους καθότι η εμπλοκή του ήταν πολύ μακριά από οποιαδήποτε χρήση βίας».

Κάτια Νιάκαρη

ieidiseis.gr



ΠΗΓΗ