Ανακοίνωση εξέδωσε η συνδικαλιστική παράταξη Μ.ΠΡ.Ο.Σ.Τ.Α., επισημαίνοντας μεταξύ άλλων ότι «δεν πρέπει να διαχωρίζουμε τον Έλληνα αστυνομικό, ανάλογα με το που υπηρετεί».

Αναλυτικά η ανακοίνωση

Για να βάλουμε τα πράγματα στην θέση τους:

  1. Βοήθημα για όσους είναι στην πρώτη γραμμή ανακοίνωσε ο ίδιος ο πρωθυπουργός. Αμέσως -αμέσως λοιπόν η μη διεκδίκηση από εμάς τους αστυνομικούς συνιστά και αποδοχή ότι στην ουσία δεν είμαστε στην πρώτη γραμμή.
  2. Όταν συνδικαλιστές αστυνομικοί εκφέρουν δημόσια άποψη ότι θα πρέπει να πάρουν το βοήθημα, αν το πάρουν, μόνο μέρος των αστυνομικών, συνιστά εμμέσως πλην σαφώς παραδοχή ότι δεν είναι όλοι οι αστυνομικοί στην πρώτη γραμμή (και μάλιστα στην συγκεκριμένη περίπτωση που συμβάλουν όλες οι υπηρεσίες σε όλη την Ελλάδα).
  3. Μια διαχρονική διεκδίκηση είναι η αναγνώριση του επαγγέλματος μας ως επικίνδυνο. Αλίμονο να λέμε εμμέσως πλην σαφώς, ότι δεν είναι όλοι οι αστυνομικοί μάχιμοι.

Δηλαδή αυτοί οι «συνδικαλιστές» για ποιους θα απαιτήσουν την αναγνώριση του επαγγέλματος ως επικίνδυνο; Για ορισμένους; Δηλαδή αύριο είναι εντελώς σίγουρο ότι θα θέσουν θέματα υπηρεσιακής κατάστασης των αστυνομικών καθώς και αν υπηρετούν στην επαρχία η στην Αθήνα.

Επιπροσθέτως με την στάση τους: «Δεν διεκδικούμε στην συγκεκριμένη συγκυρία», (όταν μάλιστα ο ίδιος ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε οικονομικά βοηθήματα) απαξιώνουν τις ομάδες εργαζομένων που διεκδίκησαν, δηλαδή όλους…

Τέλος είναι αυταπόδεικτο ότι όλοι ανεξαιρέτως οι αστυνομικοί είναι ανά πάσα στιγμή στην πρώτη γραμμή και μάχιμοι λόγο της φύσης του επαγγέλματος τους. Όλοι ανεξαιρέτως οι αστυνομικοί όπου και να υπηρετούν κινδυνεύουν (βλέπε το παράδειγμα Γιώργου Βασιλάκη στο υπουργείο, αλλά και αλλά παραδείγματα του παρελθόντος που έχασαν την ζωή τους αστυνομικοί κατά την μετάβαση στην Υπηρεσία τους ασχέτως αν ήταν επιτελική η όχι).

Άλλωστε λόγω της φύσης του επαγγέλματος σήμερα ο Έλληνας αστυνομικός είναι εδώ, αύριο εκεί.

Αλίμονο να διαχωρίζουμε τον Έλληνα αστυνομικό όπου και να υπηρετεί, στο Επιτελείο, στην ΓΑΔΑ, στα Τμήματα Τάξης και τα Τμήματα Ασφαλείας, στην Φλώρινα, στην Δράμα, στο Αγρίνιο, στην Καλαμάτα και στην Τρίπολη, στα νησιά μας και τον Έβρο (που έχουν δώσει τον καλύτερο τους εαυτό) και σε όλες τις γωνιές της Ελλάδας, από άκρη σε άκρη.

Ως τι ομιλούν; Ως εκπρόσωποι όλων των αστυνομικών; Ή ως υπουργοί οικονομικών που μετράνε αν τα λεφτά φτάνουν για τους αστυνομικούς;ΠΗΓΗ