Δήλωση του τομεάρχη Προστασίας του Πολίτη της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Χρήστου Σπίρτζη, σχετικά με τις δηλώσεις του Γ.Γ. Δημ. Τάξης Κ. Τσουβάλα:

Διαβάσαμε τις δηλώσεις του Γ.Γ. Δημ. Τάξης κ. Κ. Τσουβάλα, κατά τη χθεσινή διαδικτυακή παρουσίαση του Εθνικού Σχεδίου για την περιστολή δημοκρατικών δικαιωμάτων και ατομικών ελευθεριών, και μας δημιουργήθηκαν απορίες.

Αν θυμόμαστε καλά, ο Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ επί ΣΥΡΙΖΑ, για 3 χρόνια (2016-17-18), λεγόταν Κ. Τσουβάλας.

Ως Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. επί ΣΥΡΙΖΑ γνωρίζει ότι όποιον εξοπλισμό παρέλαβε η ΕΛΑΣ, αυτούς τους 18 μήνες και όποιον πρόκειται να παραλάβει το 2021, όχι μόνο προγραμματίστηκε και δεσμεύτηκαν οι οικονομικοί πόροι, αλλά έγιναν και οι διαγωνισμοί για την προμήθειά τους.

Ένας άλλος κ. Τσουβάλας, σήμερα Γ.Γ. Δημόσιας Τάξης, επικαλείται ότι σε 18 μήνες το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και η ΕΛ.ΑΣ. έκαναν ότι δεν έγινε 18 χρόνια!!!

Για να είμαστε δίκαιοι, από τον ευρύ κατάλογο οχημάτων και εξοπλισμού δεν είχαν προγραμματιστεί επί ΣΥΡΙΖΑ τα 4 ειδικά επιχειρησιακά αυτοκίνητα για ειδικές δράσεις στον Έβρο.

Αν ο τ. Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ κ. Κ. Τσουβάλας, και ο νυν Γ.Γ. Δημόσιας Τάξης κ. Κ. Τσουβάλας είναι δύο διαφορετικά πρόσωπα, θα μπορούσαμε να ζητήσουμε από τον τ. Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. να ενημερώσει τον νυν Γ.Γ.

Αν όμως είναι το ίδιο πρόσωπο, οφείλει να δώσει δημόσιες εξηγήσεις, όχι μόνο για την ασθενή μνήμη του, αλλά και για το έργο του ως Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ., γιατί αν δεν απέδωσε τα ίδια αποτελέσματα με σήμερα, όπως επικαλείται, παραδέχεται ότι υπονόμευσε όχι μόνο την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και την ΕΛ.ΑΣ.ΠΗΓΗ