«Δεν υπήρχε άλλη επιλογή από το να διατάξουμε τη διάλυση αυτής της συγκέντρωσης. Φανταστείτε 1.500 άτομα να περπατάνε στην πόλη εν μέσω πανδημίας», τόνισε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΙ, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη αναφέρθηκε εκτενώς σε όσα συνέβησαν σήμερα και ειδικά στα επεισόδια που σημειώθηκαν στην Πανεπιστημίου το απόγευμα της Τρίτης. «Τιμώ το ΚΚΕ αλλά νιώθω απογοήτευση, ενώ έχουμε 95% ΜΕΘ καλυμμένες, μια πολιτική παράταξη πραγματοποιεί συγκέντρωση στο κέντρο της πόλης με 1.500 άτομα. Δέκα φορές με δική μου εντολή ο αξιωματικός που διαμεσολαβούσε ζητούσε από την ηγεσία της συγκέντρωσης να αποχωρήσουν, δεν συνέβη ποτέ και δεν θα συνέβαινε ποτέ», τόνισε χαρακτηριστικά, εξηγώντας γιατί η ΕΛ.ΑΣ αποφάσισε να επέμβει για να διαλύσει τη συγκέντρωση.

Αρχικώς τόνισε ότι το πρωί υπήρξαν πολιτικές εκδηλώσεις μνήμης από τα κόμματα και ήταν σε συνεννόηση μαζί του, άρα δεν υπήρξε αστυνομική επέμβαση ή επιβολή προστίμων. «Ήταν μια πολιτική εκδήλωση στα όρια της ανοχής», είπε ο υπουργός αναφερόμενος στις εκδηλώσεις μνήμης του ΣΥΡΙΖΑ, του ΚΚΕ και του ΜεΡΑ25 το πρωί. Αφού σημείωσε ότι «δεν ήταν μέρα για να βάζουμε πρόστιμα», υπογράμμισε ότι η απαγόρευση αφορούσε στις πορείες.

«Ανέλαβα την ευθύνη και διοργανώθηκαν οι εκδηλώσεις με όλα τα αναγκαία μέτρα προστασίας, δεν ήταν αναγκαίο να βάλουμε πρόστιμο γιατί ήταν πολιτικές εκδηλώσεις, με δική μου ευθύνη έγιναν όλα αυτά. Τα κόμματα μπορούσαν να εκφράσουν τη θέση τους. Ανεχτήκαμε τις πολιτικές εκδηλώσεις γιατί σήμερα ήταν μια σημαντική μέρα», είπε.

Ερωτηθείς για το πώς συγκεντρώθηκαν στην Πανεπιστημίου οι 1.500 διαδηλωτές του ΚΚΕ, είπε ότι η ζωή στην πόλη, κατ’ επιλογή της κυβέρνησης, δεν είχε σταματήσει, «λειτουργούσαν οι συγκοινωνίες, ήταν μια συνηθισμένη μέρα». Για να προσθέσει ότι «ήταν προγραμματισμένο να μαζευτούν, η πόλη λειτουργούσε κανονικά».

Σε άλλη ερώτηση, απάντησε ότι θα πραγματοποιηθεί έρευνα για τις καταγγελίες του ΚΚΕ για κατάχρηση εξουσίας , ενώ κληθείς να σχολιάσει εάν θα επιβληθούν πρόστιμα, τόνισε: «Σε όλους όσοι προσήχθησαν ή συνελήφθησαν θα επιβληθούν covid πρόστιμα». 

«Είναι προφανές εν μέσω πανδημίας ότι δεν μπορούν να γίνονται συγκεντρώσεις», είπε σε ερώτηση για το τι θα γίνει την 6η Δεκεμβρίου, επέτειο της δολοφονίας Γρηγορόπουλου.ΠΗΓΗ