Για όλα μίλησε στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. Ο υπουργός αναφέρθηκε στις καταλήψεις στα σχολεία, στην δίκη της Χρυσής Αυγής και την ετυμηγορία που πρόκειται να ανακοινωθεί την Τετάρτη αλλά και για την εφαρμογή των μέτρων.

Είναι μαχαιροβγάλτες και πρέπει να σταθούμε όλοι απέναντι

«Η τρομοκρατία στην Ελλάδα είναι υποτονική, αυτό δε σημαίνει όμως ότι δεν υπάρχε.». Με αυτή την φράση αναφέρθηκε ο κ. Χρυσοχοΐδης στο φαινόμενο αυτό και τόνισε ότι είναι υποχρέωση της πολιτείας να εξιχνιάσει όλες τις υποθέσεις. «Εργαζόμαστε και για την εξιχνίαση της υπόθεσης της Marfin», είπε ακόμα.

Για την δίκη της Χρυσής Αυγής ο κ. Χρυσοχοΐδης τόνισε ότι η δικαιοσύνη θα κάνει τη δουλειά της την Τετάρτη. «Είναι μαχαιροβγάλτες. Δεν παλεύουν με τα χέρια τους αλλά βγάζουν μαχαίρια. Είναι όλοι δειλοί. Πρέπει να σταθούμε όλοι ενεργά απέναντι σε αυτό το φαινόμενο». Είπε ακόμα ότι η πρώτη απάντηση στο φαινόμενο αυτό δόθηκε στις προηγούμενες εκλογές που έμειναν εκτός Βουλής.

Το πρόβλημα είναι στις πλατείες

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη είπε ότι το πρόβλημα είναι στις πλατείες και είπε ότι είναι υπεράνθρωπη η προσπάθεια της αστυνομίας με ήπια μέσα για να εφαρμοστούν τα μέτρα.

Στη συνέχεια έκανε έκκληση στη συνείδηση όλων. Τόνισε ότι όποιο μέτρο λαμβάνεται έχει επιπτώσεις στην οικονομία. Γι’ αυτό πρέπει τόσο οι πολίτες όσο και οι επιχειρηματίες να λάβουν σοβαρά υπόψη τα μέτρα.

«Αυτό που μπορεί να κάνει ένας αστυνομικός είναι να κόψει πρόστιμα. Είναι πολύ σημαντικό ζήτημα πια η ευθύνη του καθενός. Αυτή τη στιγμή περνάμε μια δοκιμασία», είπε και τόνισε ότι η δουλειά της πολιτείας και των αρχών είναι να εποπτεύσουν την εφαρμογή των μέτρων για μηδενισμό του προβλήματος.

«Το πρόβλημα είναι στις πλατείες. Συσσωρεύονται μαζικά σε πλατείες», είπε και συμπλήρωσε πως «τα μέτρα κλιμακώνονται διαρκώς».

Εμφανίστηκε βέβαιος ότι θα αποδώσουν τα μέτρα και σημείωσε με έμφαση: «Αν νοσήσει η αστυνομία, καταρρέει το κράτος».

Καταλήψεις στα σχολεία

«Όλοι μας έχουμε κάνει μια κατάληψη στην ζωή μας. Δεν θα ασκήσουμε βία στα παιδιά για να ανοίξουμε τα σχολεία. Η απόφαση της κυβέρνησης να ανοίξουν τα σχολεία έχει δικαιωθεί πλήρως. Δεν έχουμε κρούσματα στα σχολεία», είπε ο κ. Χρυσοχοΐδης.

Και συμπλήρωσε: «Πιστεύω ότι θα τελειώσουν γιατί δεν έχουν κανένα σκοπό. Τις καταστάσεις αυτές τις πληρώνουν τα παιδιά που θέλουν να περάσουν στο πανεπιστήμιο».

Τέλος χαρακτήρισε ατυχές το περιστατικό στην Καβάλα και σημείωσε ότι η αστυνομία μπορεί να παρέμβει στις καταλήψεις μόνο με εντολή εισαγγελέα.

newsit.grΠΗΓΗ