Σοβαρό επεισόδιο προκλήθηκε το πρωί έξω από το σπίτι του πρώην Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ., Νίκου Παπαγιανόπουλου, από άνδρα που δήλωσε μέλος της Χρυσής Αυγής.

Τον συγκεκριμένο εντόπισε αστυνομικός της προσωπικής ασφάλειας του πρώην Αρχηγού, να περιεργάζεται τα οχήματα έξω από την οικία του, και αμέσως ενημέρωσε την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, ομάδες της οποίας επιτηρούν τις τελευταίες ημέρες πρόσωπα που συνδέονται άμεσα με τις δικογραφίες και την ποινική μεταχείριση των καταδικασμένων πλέον στελεχών της Χρυσής Αυγής, ως μελών εγκληματικής οργάνωσης, με τον φόβο πράξεων αντεκδίκησης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του astinomiko.gr, o άνδρας κατά την διάρκεια του ελέγχου που του έγινε, δήλωσε μέλος της Χρυσής Αυγής και εκτόξευσε απειλές κατά του Νίκου Παπαγιανόπουλου. Οδηγήθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής, όπου διαπιστώθηκε πως σε βάρος του εκκρεμούσαν και καταδικαστικές αποφάσεις, για σεξουαλικά αδικήματα.

Ο Νίκος Παπαγιαννόπουλος, ως Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας επί Υπουργίας Νίκου Δένδια, ήταν  αυτός που εισηγήθηκε την ενοποίηση όλων των εγκληματικών πράξεων μελών της Χρυσής Αυγής σε μια ενιαία δικογραφία, έτσι ώστε να διωχθούν για εγκληματική οργάνωση βάση του άρθρου 187Α του Ποινικού Κώδικα. Νομική κίνηση που οδήγησε τελικά στην σημερινή καταδικαστική απόφαση.

Ρεπορτάζ του Θάνου Σωτήρη από το astinomiko.grΠΗΓΗ