Καθοριστική ήταν η συμβολή του «κοριού» της ΕΛ.ΑΣ. για τη «σύνδεση» του Μένιου Φουρθιώτη με τους δύο Έλληνες, ηλικίας 43 και 48 ετών, οι οποίοι φέρονται να πραγματοποίησαν δύο επιθέσεις στο σπίτι του παρουσιαστή στον Διόνυσο.

Οι αστυνομικοί εκτιμούν, με βάση τις αναλύσεις από την άρση του απορρήτου, ότι η επίθεση που έγινε με Καλάσνικοφ στο σπίτι του Φουρθιώτη θα πραγματοποιούνταν μία ημέρα νωρίτερα, δηλαδή τα ξημερώματα της 16ης Απριλίου 2021.

Αυτό δεν έγινε διότι στη 1.00 τα ξημερώματα εκείνης της ημέρας άντρες της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. προσπάθησαν να ελέγξουν τους δύο Έλληνες, με ποινικό παρελθόν, στην οδό Θησέως στη Νέα Ερυθραία. Οι δύο επιβαίνοντες στη μηχανή πυροβόλησαν κατά των αστυνομικών και έτσι κατάφεραν να διαφύγουν. Έτσι, πραγματοποίησαν την επίθεση στο σπίτι του παρουσιαστή μία ημέρα μετά και μάλιστα με το ίδιο Καλάσνικοφ.

Τι αποκάλυψε ο «κοριός»; Σύμφωνα με τη δικογραφία, ο Μένιος Φουρθιώτης (ο οποίος αρνείται τις κατηγορίες) τηλεφώνησε πέντε φορές στον 43χρονο μέσα σε διάστημα μίας ώρα. Από τις 00.47 τα ξημερώματα της 16ης Απριλίου μέχρι τη 1.54 τα ξημερώματα. Την ώρα δηλαδή που έγινε η συμπλοκή των δύο ποινικών με τους αστυνομικούς. Ο 43χρονος δεν του απαντούσε στο τηλέφωνο (σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της ΕΛ.ΑΣ. λόγω του απρόοπτου ελέγχου από την ομάδα ΔΙ.ΑΣ.) και τότε ο γνωστός παρουσιαστής φέρεται να του έστειλε το ακόλουθο μήνυμα: «Εάν υπάρχει πρόβλημα πες μου να ξέρω να βοηθήσω». Το μήνυμα εστάλη στη 1.55, ένα λεπτό μετά την τελευταία αναπάντητη του παρουσιαστή προς τον 43χρονο.

Από το σάκο που άφησαν οι δράστες στο σημείο των πυροβολισμών σε βάρος των αστυνομικών, οι Αρχές ταυτοποίησαν τον έναν από τους δύο ποινικούς. Μετά την ταυτοποίηση οι αστυνομικοί άρχισαν να τους παρακολουθούν.

Στις 24 Απριλίου 2021 οι αστυνομικοί εντόπισαν τον 48χρονο και τον 43χρονο να επιβιβάζονται σε αυτοκίνητο και να μεταβαίνουν στο στούντιο όπου εργάζεται ο Μένιος Φουρθιώτης στα βόρεια προάστια της Αθήνας. Στο στούντιο παρέμειναν για περίπου 30 λεπτά.

Στην απολογία του ο 48χρονος ισχυρίστηκε ότι ήταν άνεργος και του είχε ζητήσει ο 43χρονος να συμμετέχει στη φύλαξη του Φουρθιώτη μαζί του. Όσον αφορά στις κατηγορίες που του προσάπτονται, απάντησε ότι για όλα έφταιγε ο Φουρθιώτης, ο οποίος δεν είχε καλή συνεννόηση με τα άτομα στα οποία είχε αναθέσει να κάνουν αυτές τις πράξεις. Όσον αφορά στην ταύτιση του γενετικού υλικού του στο σάκο, είπε ότι είχε αφήσει ένα σάκο ορειβασίας στο κανάλι όπου εργάζεται ο παρουσιαστής και δεν ήταν ο ίδιος που είχε πράξει τις αποδιδόμενες ενέργειες. Επιπλέον αναφέρθηκε στο όπλο που βρέθηκε στο συνεργείο του… αναφέροντας ότι ήταν δικό του και το είχε για την ασφάλεια του, ενώ ο τύπος του ήταν όπλο κρότου με μοναδική του χρήση τον εκφοβισμό.

Από την πλευρά του ο 43χρονος ανέφερε ότι με τον Φουρθιώτη δεν είχε ιδιαίτερες σχέσεις αλλά δούλευε στο κανάλι όπου εργάζεται ο παρουσιαστής ως φύλακας και ότι κάποιες φορές τον συνόδευε στις μετακινήσεις από και προς το κανάλι. Τις τελευταίες ημέρες πήγαινε στη συνοδεία του Φουρθιώτη από κοινού με τον 48χρονο σχεδόν καθημερινά, καθώς ο πρώτος φοβόταν πρώην αστυνομικό της φύλαξής του, ο οποίος είχε αποπειραθεί να τον σκοτώσει. Ο Φουρθιώτης είχε ζητήσει στον 43χρονο να του βρει άλλα δύο άτομα για τη συνοδεία του, τα οποία θα πλήρωνε περισσότερα χρήματα για να προβούν σε κάποιες άλλες πράξεις που δεν ήξερε, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι ήθελε να κάνει κάποιες από τις πράξεις για τις οποίες κατηγορούνταν ο ίδιος. Επιπλέον ανέφερε ότι την επίμαχη ώρα της 16ης Απριλίου που έλαβαν χώρα οι πυροβολισμοί βρισκόταν μαζί με τον 48χρονο πέριξ της οικίας του Φουρθιώτη, για διαφορετικό όμως λόγο.

Στη δικογραφία της υπόθεσης σημειώνεται ότι εκκρεμεί προκαταρκτική εξέταση που διατάχθηκε από την Εισαγγελία για τη διερεύνηση των καταγγελιών του Κώστα Βαξεβάνη από τη Δίωξη Εκβιαστών. Δηλαδή, την υπηρεσία που σχημάτισε τη δικογραφία για το Μένιο Φουρθιώτη και τους δύο ποινικούς. Η Δίωξη Εκβιαστών διερευνά την καταγγελία περί συμβολαίου θανάτου σε βάρος του εκδότη της εφημερίδας Ντοκουμέντο.

Η εξέταση των πειστηρίων που κατασχέθηκαν στο σπίτι και στο γραφείο του παρουσιαστή θα συνεχιστεί στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών. Οι Αρχές αναζητούν στοιχεία που θα μπορούσαν να φωτίσουν τις καταγγελίες του Κώστα Βαξεβάνη.

 

Σύμφωνα με τη δικογραφία, στην κατοχή του Φουρθιώτη βρέθηκαν ένας σκληρός δίσκος, λάπτοπ, φορητοί ασύρματοι, τάμπλετ και άλλος ηλεκτρονικός εξοπλισμός.

Αλέξανδρος Καλαφάτης

newsbomb.grΠΗΓΗ