Για πρωτοφανή δολοφονία που σχεδιάστηκε από ανήλικους κάνουν λόγο αστυνομικοί, αναφερόμενοι στην εξιχνίαση του άγριου εγκλήματος με θύμα 50χρονη γυναίκα στην Αγία Βαρβάρα.

Η 15χρονη κόρη του θύματος, σε συνεννόηση με τον 17χρονο φίλο της, είχαν βάλει εδώ και καιρό στόχο να σκοτώσουν την 50χρονη. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, αρχικά σκόπευαν να δηλητηριάσουν την άτυχη γυναίκα. Μάλιστα, φέρονται να είχαν προμηθευτεί συγκεκριμένα σκευάσματα για να καταφέρουν το σκοπό τους. Μεταξύ άλλων, είχαν προσπαθήσει να ρίξουν υπνωτικά χάπια στο ρόφημα που συνήθιζε να πίνει η 50χρονη, με σκοπό να τη σκοτώσουν ενώ κοιμάται.

 Όταν οι ενέργειες για τη δηλητηρίαση της γυναίκας απέτυχαν, έθεσαν σε εφαρμογή το δεύτερο σχέδιό τους. Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία και καταθέσεις, συνεννοήθηκαν με τρίτο ανήλικο φίλο τους, προκειμένου ο τελευταίος να μεταβεί στο σπίτι της 50χρονης και να σκοτώσει μαζί με τον 17χρονο την άτυχη γυναίκα που δούλευε ως καθαρίστρια.

Ο ανήλικος αυτός, τα στοιχεία του οποίου είναι γνωστά στις Αρχές και αναζητείται, φέρεται να μαχαίρωσε θανάσιμα στο πρόσωπο και το λαιμό την 50χρονη ενώ εκείνη κοιμόταν στο υπνοδωμάτιο όπου βρέθηκε νεκρή στη συνέχεια από τους αστυνομικούς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η 15χρονη και ο 17χρονος φίλος της βρίσκονταν την ημέρα της δολοφονίας στο σπίτι, άνοιξαν αθόρυβα την πόρτα στον ανήλικο που αναζητείται, ο οποίος δολοφόνησε με μαχαίρι τη γυναίκα, με τη βοήθεια του 17χρονου. Πληροφορίες αναφέρουν ότι μαζί έδεσαν τα χέρια και τα πόδια της γυναίκας και στη συνέχεια τη σκότωσαν. Ο ανήλικος που αναζητείται φέρεται να μαχαίρωσε την 50χρονη και ο 17χρονος Ρουμάνος να την έδεσε και να την κρατούσε ακίνητη.

Στη συνέχεια, εξαφανίστηκαν όλοι οι εμπλεκόμενοι. Όσον αφορά στο κίνητρο της δολοφονίας, η 15χρονη κόρη και ο 17χρονος φίλος της τσακωνόντουσαν διαρκώς με τη μητέρα της ανήλικης, η οποία έβλεπε ότι η κόρη της έχει χάσει τον έλεγχο με τις παρέες της. Ο 17χρονος φίλος της, υπήκοος Ρουμανίας, είχε απασχολήσει στο παρελθόν τις Αρχές για ναρκωτικά και φερόταν να παρέσυρε την 15χρονη. Πληροφορίες αναφέρουν ότι αρκετές ημέρες της εβδομάδας ο 17χρονος διέμενε στο σπίτι της οικογένειας.  Η μητέρα της ανήλικης ήθελε η κόρη της να ξεφύγει από τις κακές συνήθειες. Οι σχέσεις μεταξύ μητέρας και κόρης επιδεινώθηκαν ακόμα περισσότερο τον τελευταίο ενάμιση χρόνο, μετά το θάνατο του πατέρα της οικογένειας.

Οι δύο ανήλικοι βρέθηκαν τελικά στις Σέρρες το πρωί του Σαββάτου, ενώ εξετάζεται το κατά πόσο είχαν κάνει χρήση ουσιών. Επίσης, η Αστυνομία εξετάζει το ενδεχόμενο οι δυο τους να είχαν πρόθεση να φύγουν από την Ελλάδα μέσω γνωριμιών που φερόταν να έχει ο 17χρονος. Σε βάρος των δύο συλληφθέντων θα εκδοθούν εντάλματα σύλληψης και θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα.ΠΗΓΗ