Στο μικροσκόπιο της Αντιτρομοκρατικής μπαίνουν τα πειστήρια που συνελέγησαν από τη σκηνή όπου ζούσε ο 27χρονος που συνελήφθη ως μέλος του ISIS στη δομή προσφύγων στον Ελαιώνα Αττικής.

O 27χρονος από τη Συρία εισήλθε στην Ελλάδα στις 28 Μαρτίου 2018 και αμέσως ζήτησε πολιτικό άσυλο από τις ελληνικές Αρχές. Λίγο καιρό αργότερα μεταφέρθηκε στο κέντρο φιλοξενίας μεταναστών στον Ελαιώνα όπου ζούσε.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο 27χρονος φέρεται να είχε πλούσια ένοπλη δράση και να ήταν ένας από τους πολύ φανατισμένους τζιχαντιστές που γύρισαν στην Ευρώπη από την εμπόλεμη ζώνη.

Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για ένταξη και συμμετοχή ως μέλος στην τρομοκρατική οργάνωση ISIS/DA’ESH, καθώς και για τρομοκρατικές πράξεις άμεσης συνδρομής σε ανθρωποκτονία, με δόλο, σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, από κοινού και κατά συρροή.

Ειδικότερα, ο συλληφθείς, ο οποίος εισήλθε στη χώρα μας την 28-03-2018, εξεταζόμενος σχετικά αποδέχτηκε τις σε βάρος του αποδιδόμενες κατηγορίες και με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του οδηγείται ενώπιον του κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

Κατά τη διενέργεια έρευνας, που πραγματοποιήθηκε σε οικίσκο ανοιχτής δομής φιλοξενίας αλλοδαπών, όπου διέμενε, ανευρέθηκαν ψηφιακά πειστήρια, τα οποία θα αποσταλούν στα εγκληματολογικά εργαστήρια  για διενέργεια εργαστηριακών εξετάσεων.

Στο βίντεο που ακολουθεί ο 27χρονος μαζί με άλλους τζιχαντιστές κακοποιούν αιχμαλώτους:ΠΗΓΗ