Τρεις αστυνομικοί που υπηρετούν στη Διεύθυνση του αερολιμένα «Ελευθέριος Βενιζέλος», μπήκαν σε καραντίνα μετά από επαφή που ήρθαν με Ουκρανό κρατούμενο ο οποίος διαπιστώθηκε ότι είναι φορέας Covid-19.

Αναδημοσίευση από το «Πρώτο Θέμα», Δημήτρης Πώποτας – Άρια Καλύβα

Ο αλλοδαπός, βρισκόταν στα κρατητήρια του αεροδρομίου από τις 26 Αυγούστου, καθώς συνελήφθη όταν επιχείρησε να πετάξει με τη χρήση πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων στη Βασιλεία της Ελβετίας.

Το τεστ που του έγινε σήμερα καθώς φέρεται να είχε συμπτώματα, βγήκε θετικό και έτσι σήμανε συναγερμός. Οι τρεις αστυνομικοί που ήρθαν σε επαφή μαζί του τέθηκαν σε καραντίνα ενώ ο φορέας του κορονοϊού μεταφέρθηκε με ειδικό όχημα σε χώρο κράτησης στην Αμυγδαλέζα.

Καλλιακμάνης: «Έχουμε θέσει το ζήτημα στο Αρχηγείο»

«Έχουμε επανειλημμένως θέσει ως Ένωση το ζήτημα της επικινδυνότητας λόγω κορονοϊού στα κρατητήρια του αερολιμένα και έχουμε υποβάλλει συγκεκριμένες προτάσεις κάποιες εκ των οποίων έχουν γίνει δεκτές από το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ», τονίζει στο protothema.gr ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής Γιώργος Καλλιακμάνης ο οποίος υπηρετεί στο αεροδρόμιο.ΠΗΓΗ