Σε 14ήμερη προληπτική καραντίνα μπήκαν από χθες το βράδυ αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Ωρωπού και της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων της ΓΑΔΑ, καθώς ήρθαν σε επαφή με Αφγανό μετανάστη από τη δομή της Μαλακάσας, ο οποίος βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό.

Όλα ξεκίνησαν το Μεγάλο Σάββατο, όταν μια οικογένεια Αφγανών πήγε στο Τμήμα Ασφάλειας Ωρωπού και κατήγγειλε κακοποίηση του παιδιού της εντός της δομής. Της καταγγελίας επιλήφθηκε και κλιμάκιο της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων της ΓΑΔΑ, ωστόσο, δεν προέκυψαν στοιχεία για να απαγγελθεί κατηγορία.

Τόσο, όμως, οι γονείς όσο και το παιδί μεταφέρθηκαν προληπτικά για εξετάσεις στο Κέντρο Υγείας Καπανδριτίου, όπου υποβλήθηκαν σε τεστ για τον Covid-19 με τον πατέρα να βγαίνει θετικός.

Κάπως έτσι αποφασίστηκε να βγουν σε προληπτική καραντίνα 14 ημερών, αστυνομικοί του Τ.Α. Ωρωπού και της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων που ήρθαν σε επαφή με την οικογένεια των Αφγανών. Επίσης, επεκτείνεται η καραντίνα στη δομή φιλοξενίας στη Μαλακάσα. Σύμφωνα με πληροφορίες,  ένας από τους αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Ωρωπού ανέβασε δέκατα και μεταφέρθηκε προληπτικά για εξετάσεις.ΠΗΓΗ