Συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πειραιά για την αντιμετώπιση των περιστατικών σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων, μέσω διαδικτύου, επιχειρεί να πραγματοποιήσει η Ελληνική Αστυνομία.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ethnos.gr, το σχέδιο σύμπραξης βρίσκεται στα «σκαριά», με το σχηματισμό ομάδας εργασίας που θα συντάξει προσχέδιο μνημονίου συνεργασίας μεταξύ των δύο πλευρών.

Στην ομάδα εργασίας συμμετέχουν αξιωματικοί της Διεύθυνσης Δημόσιας Ασφάλειας του αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ., της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, της Διεύθυνσης Οργάνωσης και Νομικής Υποστήριξης αλλά και της Διεύθυνσης Πληροφορικής.

Έργο της ομάδας εργασίας είναι η σύνταξη προσχεδίου του μνημονίου συνεργασίας της ΕΛ.ΑΣ. με το πανεπιστήμιο Πειραιά για την αντιμετώπιση της σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων μέσω διαδικτύου. Στο μνημόνιο συνεργασίας θα καθορίζονται οι κατηγορίες των πληροφοριών που θα ανταλλάσσονται μεταξύ ΕΛ.ΑΣ. και Πανεπιστημίου, οι προϋποθέσεις ανταλλαγής, καθώς και τα τεχνικά και οργανωτικά μέτρα για την ασφάλεια των εν λόγω πληροφοριών και την προστασία των προσωπικών δεδομένων. Το προσχέδιο θα συνταχθεί σε συνεργασία με επίκουρο καθηγητή του Πανεπιστημίου και υποψήφιο διδάκτορα του Τμήματος Πληροφορικής του Πανεπιστημίου.

Οι συνεδριάσεις της ομάδας θα πραγματοποιούνται σε χώρο του αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. στη λεωφόρο Κατεχάκη.

Το τελικό σχέδιο για τη συνεργασία θα υποβληθεί στη Διεύθυνση Δημόσιας Ασφάλειας του αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας. Η προσπάθεια σύμπραξης γίνεται σε μία περίοδο που η όλο ένα αυξανόμενη χρήση του διαδικτύου από ανήλικους έχει ως αποτέλεσμα τον πολλαπλασιασμό των περιστατικών, με πρωταγωνιστές άτομα που προσπαθούν να παρασύρουν ανήλικους μέσω social media και διαφόρων διαδικτυακών εφαρμογών.

Πηγή: ethnos.gr

Του Αλέξανδρου ΚαλαφάτηΠΗΓΗ