Τριάντα άτομα, συνολικά, συνελήφθησαν, τον Αύγουστο, σε όλη την Ελλάδα, κατηγορούμενα για εμπρησμούς.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας συνολικά έχουν συλληφθεί από τους υπαλλήλους της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού, των Κλιμακίων Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού και τους ανακριτικούς υπαλλήλους των κατά τόπους πυροσβεστικών υπηρεσιών σε όλη την χώρα 30 άτομα για 37 πυρκαγιές.

Διευκρινίζεται, ότι σχηματίστηκαν δικογραφίες και απαγγέλθηκαν κατηγορίες για εμπρησμό από αμέλεια στους 17 από τους συλληφθέντες, ενώ στους υπόλοιπους 13 απαγγέλθηκαν κατηγορίες για εμπρησμό από πρόθεση.

Αναλυτικότερα με βάση στοιχεία από τα αρμόδια Εισαγγελικά γραφεία:

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν πέντε (5) κατηγορούμενοι για εμπρησμό από πρόθεση σε αγροτοδασικές πυρκαγιές στις κάτωθι περιοχές:

Γεράκι Ηλείας

Σταυρός – Κοντοδεσπότι Ευβοίας

Ριζάρι Μαραθώνα Αττικής

Κανάκια Σαλαμίνας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στις πυρκαγιές στο Γεράκι Ηλείας και Σταυρό – Κοντοδεσπότι Ευβοίας κάηκαν χίλια διακόσια (1.200) και οκτώ χιλιάδες (8.000) στρέμματα περίπου αντίστοιχα.

Ποινή φυλάκισης σαράντα (40) μηνών επιβλήθηκε στον κατηγορούμενο για εμπρησμό από πρόθεση σε διαμέρισμα πολυκατοικίας στο Περιστέρι Αττικής.

Οι κατηγορούμενοι για εμπρησμό από πρόθεση:

σε ξηρά χόρτα στο Αττικό Άλσος

σε απορρίμματα στο Περιστέρι Αττικής

σε υπαίθριο χώρο με οικοδομικά υλικά στο Βόλο

δικάστηκαν και τους επιβλήθηκαν ποινές φυλάκισης δύο ετών, ενός (1) έτους και τριάντα δυο (32) μηνών αντίστοιχα, με αναστολή.

Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους αφέθηκαν οι κατηγορούμενοι για εμπρησμό από πρόθεση σε αγροτοδασικές εκτάσεις  στις κάτωθι περιοχές:

Ελευθέρηδες στο Καρλόβασι Σάμου

Μαρουλού Ρεθύμνου Κρήτης

Ρίζια Ορεστιάδας.

Ενώ, και για τους τρεις (3) έχει οριστεί τακτική δικάσιμος.

Ακούσιος εγκλεισμός σε ψυχιατρική κλινική επιβλήθηκε στον υπαίτιο πρόκλησης εμπρησμού από πρόθεση σε μονοκατοικία στο Δημοτικό Διαμέρισμα Κρηνίδων Καβάλας.

Στον υπαίτιο εμπρησμού από αμέλεια σε αγροτοδασική έκταση στο Άνω Καστρίτσι Πατρών επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης δεκαεπτά (17) μηνών με αναστολή, ενώ στους υπόλοιπους δεκαέξι (16) κατηγορούμενους για εμπρησμό από αμέλεια, έχουν σχηματιστεί δικογραφίες και έχουν οριστεί τακτικές δικάσιμοι.

 ΠΗΓΗ