Ενα χρόνο μετά την ανείπωτη τραγωδία στο Μάτι, ο στόλος του Πυροσβεστικού Σώματος μοιάζει αποδεκατισμένος. Κι αυτό γιατί αρκετά είναι τα πυροσβεστικά οχήματα, που είναι παροπλισμένα.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, περίπου 100 οχήματα θα είναι καθηλωμένα και δεν θα ριχθούν στη μάχη με τις πυρκαγιές. Κι αυτό γιατί μεταφέρθηκαν με αρκετά μεγάλη καθυστέρηση στο συνεργείο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στα Μέγαρα για συντήρηση και διορθώσεις.

Αξιόπιστα 4 στα 10 οχήματα της Πυροσβεστικής

Σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού, τα οχήματα της Πυροσβεστικής σε όλη τη χώρα ανέρχονται σε 3.294. Από αυτά, τα 400 είναι άνω των 30 ετών, ενώ τα 700 είναι 20ετίας, γεγονός που σημαίνει ότι μόλις 4 στα 10 οχήματα είναι πλήρως αξιόπιστα.

«Παροπλισμένα οχήματα υπάρχουν σε πολλές υπηρεσίες στη χώρα, και όχι μόνο στα Μέγαρα, στο πυροσβεστικό συνεργείο. Θα έπρεπε να είχε ολοκληρωθεί η μετακόμιση από τον Απρίλιο για να συντηρούνται τώρα τα οχήματα που χρειαζόμαστε», αναφέρει στον ΣΚΑΪ ο πρόεδρος της Ένωσης Αξιωματικών Πυροσβεστικού Σώματος, Φίλιππος Παντελεάκος.

«Οι εργασίες σημαίνει ότι χρειάζονται και ανταλλακτικά. Τα ανταλλακτικά, όμως, δεν μπορεί κάποιος να τα πληρώσει από την τσέπη του και να περιμένει μετά από 8 ή 12 μήνες να πληρωθεί από το ελληνικό Δημόσιο. Αυτές οι παθογένειες είχαν εντοπιστεί και είχαμε ζητήσει διακριτική μεταχείριση», τόνισε από την πλευρά του ο Μιχάλης Χάλαρης, αξιωματικός διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κορωπίου.

Πηγή: ethnos.grΠΗΓΗ