Λίγες μέρες πριν την επέτειο της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι την 23η Ιουλίου 2018 η Καθημερινή της Κυριακής έρχεται να κάνει μία συγκλονιστική αποκάλυψη. «Θάψε τα γιατί θα σε σκίσουμε», είναι ο πρωτοσέλιδος τίτλος «Έγκλημα και συγκάλυψη», είναι ο υπότιτλος που το συνοδεύει και περιγράφει «τα δικαστικά έγγραφα της τραγωδίας και οι ωμές απειλές κατά του επικεφαλής των ερευνών από την ηγεσία της πυροσβεστικής».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα ο Αξιωματικός της Πυροσβεστικής Δημήτρης Λιότσιος ανέλαβε με εισαγγελική παραγγελία τη διερεύνηση των αιτιών της τραγωδίας.

Στο δημοσίευμα περιγράφονται αφόρητες πιέσεις στο πρόσωπο του κ. Λιότσου, ακόμα και απειλές, προκειμένου να σταματήσει την έρευνά του.

Στις απειλές πρωταγωνιστικό ρόλο είχαν υψηλόβαθμα στελέχη της Πυροσβεστικής υπηρεσίας οι οποίοι απειλώντας και εκβιάζοντάς τον, του ζήτησαν να θάψει στοιχεία προκειμένου να μην εκτεθούν η Ρένα Δούρου και όλοι όσοι εμπλέκονταν στη διαχείριση της τραγικής πυρκαιάς στο Μάτι.

Στο δημοσίευμα περιγράφονται απίστευτες απειλές που αποδίδονται στον τ. Αρχηγό της Πυροσβεστικής όπως: «Θάψε τα έγγραφα γιατί θα σε σκίσουμε» ενώ ο τότε Αρχηγός επικαλείται τέως Υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ (η εφημερίδα εικάζει ότι αναφέρεται στην Όλγα Γεροβασίλη) η οποία φέρεται να «έχει δώσει την εντολή για συγκάλυψη».

Σύμφωνα με την Καθημερινή, στο χειρισμό της υπόθεσης από τη Δικαιοσύνη, υπάρχει και οσμή παραδικαστικής παρέμβασης συγκάλυψης, που εμπλέκει την τότε Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κα Ξένη Δημητρίου και την επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης κα Μαρία Παπασπύρου.

Στο δημοσίευμα φέρεται η κα Δημητρίου να ενημέρωσε τον Εισαγγελέα κ. Ζαγοραίο ο οποίος χειριζόταν την υπόθεση και ήταν γνώστης των απειλών και εκβιασμών που ασκούνταν στους ερευνητές, να μην προχωρήσει στην έρευνά του, προτού συμπεριλάβει πόρισμα της κας Παπασπύρου… Όταν τότε είχε διαρρεύσει η σχετική παραγγελία της κας Δημητρίου, η τότε Εισαγγελέας του Α.Πάγου είχε μιλήσει για παρεξήγηση…

Να σημειωθεί ότι οι αποκαλύψεις για τις πιέσεις και τους εκβιασμούς στους ερευνητές της Τραγωδίας. τεκμηριώνονται και από ηχητικό υλικό που κατατέθηκε αμέσως στον Εισαγγελέα της υπόθεσης.ΠΗΓΗ