Την πρώτη του σύσκεψη με στελέχη του Πυροσβεστική Σώματος πραγματοποίησε χθες Τρίτη νωρίς το απόγευμα ο νέος υπουργός Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, σε μία προσπάθεια να τονώσει το ηθικό των αξιωματικών εν μέσω της αντιπυρικής περιόδου.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Χρυσοχοΐδης έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης στους στρατηγούς και άφησε να εννοηθεί ότι σε αντίθεση με ότι έκανε στην Αστυνομία δεν θα αλλάξει την ηγεσία του Σώματος.

«Είναι λάθος εν μέσω μίας τόσο δύσκολης αντιπυρικής περιόδου να αλλάξεις την ηγεσία της Πυροσβεστικής. Όποιες διορθωτικές κινήσεις είναι να γίνουν θα γίνουν σε δεύτερο χρόνο», λέει πηγή του υπουργείου.

Έτσι, αρχηγός αναμένεται να παραμείνει ο κ. Ματθαιόπουλος. Εκτός απροόπτου το ΚΥΣΕΑ που θα συγκληθεί το επόμενο διάστημα δεν θα επηρεάσει τα στελέχη της Πυροσβεστικής.

Υπενθυμίζεται ότι ο σημερινός αρχηγός της Πυροσβεστικής είχε βρεθεί στο στόχαστρο μετά τη φωτιά στο Μάτι καθώς ήταν επιχειρησιακός υπαρχηγός της Πυροσβεστικής. Ωστόσο στις αρχές Φεβρουαρίου η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε να τον διατηρήσει στη θέση του.

Πηγή: HuffintonPost.gr

Του Αλέξανδρου ΚαλαφάτηΠΗΓΗ