Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες έδιναν οι επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής που επιχειρούσαν στον δήμο Κύμης – Αλιβερίου Ευβοίας. Λίγο πριν τα μεσάνυχτα κι ενώ η εικόνα από το μέτωπο της περιοχής Μανίκια -όπου στις 14:30 το μεσημέρι της Πέμπτης ξέσπασε η πρώτη πυρκαγιά- οι πυροσβέστες κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν δύο νέα μέτωπα.

Πιο αναλυτικά, στις 23:43 ξέσπασε πυρκαγιά στην περιοχή Πυργί και πέντε λεπτά αργότερα -στις 23:48 πριν τα μεσάνυχτα- στην περιοχή Αγιος Γεώργιος, στον δήμο Κύμης – Αλιβερίου. Οι φλόγες άρχισαν να καίνε δασική έκταση σε απόκρημνα σημεία και πολύ γρήγορα επεκτάθηκαν. Επί τόπου έσπευσαν 60 πυροσβέστες με 23 οχήματα, 2 ομάδες πεζοπόρου τμήματος ενώ στη μάχη ρίχτηκαν υδροφόρες και χωματουργικά μηχανήματα από τον δήμο.

Καθώς περνούσε η ώρα και η φωτιά έπαιρνε ακόμη μεγαλύτερες διαστάσεις, ενισχύθηκαν οι δυνάμεις που επιχειρούσαν στην Εύβοια με 45 πυροσβέστες και 18 οχήματα από τις Περιφέρειες Θεσσαλίας, Δυτ. Μακεδονίας και Πελοποννήσου, 38 άτομα πεζοπόρο από 1η & 2η ΕΜΑΚ, 8 πυροσβέστες με 4 οχήματα από το νεοσύστατο Μηχανοκίνητο Τμήμα Ειδικών Επιχειρήσεων του ΠΣ, 4 υδροφόρες και 2 μηχανήματα έργου από την Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας. Μάλιστα, ο επικεφαλής των πυροσβεστικών δυνάμεων στην Εύβοια εισηγήθηκε την προληπτική απομάκρυνση των κατοίκων των οικισμών Νεοχωρίου, Δάφνης, Γαβαλά και Λοφίσκου. Πληροφορίες αναφέρουν ότι κάποια ηλικιωμένοι κάτοικοι αντιμετώπισαν προβλήματα δύσπνοιας και χρειάστηκε να μεταφερθούν με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Αλιβερίου.

Με το πρώτο φως της ημέρας, τις επίγειες δυνάμεις άρχισαν να συνδράμουν τα εναέρια μέσα πυρόσβεσης της Πολεμικής Αεροπορία. Στο μέτωπο της φωτιάς θα βρεθούν ο επιχειρησιακός υπαρχηγός του ΠΣ, αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης και ο Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας, Γιάννης Ταφύλης. Να σημειώσουμε τέλος ότι από χθες το βράδυ στο σύνολο σχεδόν της Αττικής υπάρχει έντονη οσμή καμένων δέντρων, που έχει «μεταφερθεί» από την Εύβοια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συνελήφθη 64χρονος ως υπαίτιος της πυρκαγιάς στα Μανίκια Ευβοίας

ΤΑ TWEETS ΤΟΥ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ

ΠΗΓΗ