Επιθετική και παραβατική συμπεριφορά σε βάρος πυροσβεστών, την ώρα που δίνουν μάχη για την κατάσβεση της φωτιάς

Τα περιστατικά αυτά που προκαλούν προβληματισμό και ανησυχία, παρατηρούνται στα Παναγάκια, περιοχή δίπλα στη γέφυρα του ποταμού Αρί, στην αρχή της ευθείας Ασπροχώματος – Μεσσήνης, όπου υπάρχει καταυλισμός Ρομά.

Όπως αναφέρει το eleftheriaonline.gr, ένα τέτοιο περιστατικό σημειώθηκε το βράδυ της περασμένης Παρασκευής, όταν πυροσβεστικά οχήματα που έσβησαν φωτιά στην περιοχή και αποχωρούσαν δέχθηκαν επίθεση με πέτρες από παιδιά Ρομά, με κίνδυνο πρόκλησης ζημιάς στα οχήματα και τραυματισμού των πυροσβεστών.

Τις προηγούμενες μέρες στην ίδια περιοχή σημειώθηκαν κλοπή και απόπειρα κλοπής σε πυροσβεστικά οχήματα που είχαν σπεύσει για την κατάσβεση φωτιάς. Για τον λόγο αυτό, στη συγκεκριμένη περιοχή οι πυροσβεστικές δυνάμεις επεμβαίνουν με την κάλυψη δυνάμεων της Αστυνομίας, της ΟΠΚΕ.

Με αφορμή την τελευταία επίθεση με πέτρες, η Ενωση Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Ν. Μεσσηνίας εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

«Η Ενωσή μας, ως εκπροσωπούσα, την πλειοψηφία των πυροσβεστικών υπαλλήλων του Νομού Μεσσηνίας οφείλει να ενημερώσει την τοπική κοινωνία της Μεσσηνίας, για τα κρούσματα παραβατικής συμπεριφοράς, ομάδων Ρομά που έχουν υπάρξει στο παρελθόν εις βάρος συναδέλφων μας  κατά τη διάρκεια συμβάντος, με το τελευταίο να λαμβάνει χώρα πρόσφατα και πιο συγκεκριμένα την Παρασκευή 19/7/2019.

Για το λόγο αυτό είμαστε υποχρεωμένοι να επισημάνουμε  τα εξής :

– Σε όλα τα περιστατικά που επεμβαίνουν οι Πυροσβεστικοί υπάλληλοι του Νομού σε περιοχές που κατοικούν συμπολίτες μας  Ρομά, οι συνάδελφοι έχουν πάντα την αμέριστη συμπαράσταση και βοήθεια των αρμόδιων υπηρεσιών της ελληνικής αστυνομίας, (ΟΠΚΕ, ΔΙΑΣ), προς την οποία απευθύνουμε τα ευχαριστήρια και δηλώνουμε την αναγνώριση της συμβολή της στο έργο μας.

-Η Ένωσή μας δεν είναι προκατειλημμένη αρνητικά εναντίον οιουδήποτε συμπολίτη μας ή ομάδας πολιτών. Η στάση μας όμως αυτή δεν συνεπάγεται ότι είμαστε διατεθειμένοι να αποδεχθούμε επιθετική συμπεριφορά από οιονδήποτε  εις βάρος πυροσβεστικών υπαλλήλων, οι οποίοι παρέχουν τις υπηρεσίες τους με κίνδυνο της σωματικής ακεραιότητας τους υπό αντίξοες καιρικές συνθήκες ημέρα και νύχτα όλο το έτος. Ιδιαίτερα δηλώνουμε ότι αφενός δεν είμαστε διατεθειμένοι να ανεχθούμε παραβατικές συμπεριφορές που αγγίζουν τα όρια της αυθαιρεσίας και δημιουργούν στους δράστες τους την εντύπωση της ατιμωρησίας, αφετέρου θα ασκήσουμε, εάν συνεχίσουν οι παράνομες αυτές συμπεριφορές, όλα τα δικαιώματα που επιτρέπονται στην Ενωση μας από το Νόμο».

Την ανακοίνωση υπογράφουν ο πρόεδρος Βασίλης Καψαμπέλης και ο γ.γ. Σωτήρης Δημάκης.

Πηγή: eleftheriaonline.grΠΗΓΗ