Ένας 33χρονος, ο οποίος είχε καταδικαστεί σε πρώτο βαθμό για άμεση συνέργεια στη δολοφονία των δύο αστυνομικών της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. το 2011 στου Ρέντη, αναζητείται από την ΕΛ.ΑΣ., ύστερα από αιματηρή συμπλοκή που σημειώθηκε στο Μενίδι.
Ο 33χρονος είχε αθωωθεί στο δεύτερο βαθμό για την υπόθεση της δολοφονίας των αστυνομικών και καταδικάστηκε μόνο για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση.

Το αιματηρό περιστατικό έλαβε χώρα στις 2.00 το πρωί της περασμένης Κυριακής, μετά από καυγά μεταξύ δύο παρεών. Σύμφωνα με πληροφορίες του ethnos.gr, η Αστυνομία εντόπισε σε απόσταση περίπου 50 μέτρων από το σημείο της αιματηρής συμπλοκής το αυτοκίνητο του 33χρονου, ο οποίος είχε κατηγορηθεί αρχικά ως συνεργός στη δολοφονία των αστυνομικών και τελικά αθωώθηκε σε δεύτερο βαθμό.

Το αυτοκίνητο είχε στο εσωτερικό του πλήθος από φυσίγγια, τα οποία θα σταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για να διαπιστωθεί εάν υπάρχει σύνδεση με τους πυροβολισμούς που σημειώθηκαν στη συμπλοκή ανάμεσα σε παρέες, που είχε ως αποτέλεσμα να τραυματιστούν δύο άτομα. Ένας άντρας τραυματίστηκε από σφαίρα στο θώρακα και ο άλλος στο πόδι.

Το αυτοκίνητο του 33χρονου βρέθηκε από την ΕΛ.ΑΣ. τρακαρισμένο πάνω σε μία μάντρα.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του ethnos.gr, όλα ξεκίνησαν όταν τσακώθηκαν δύο παρέες που βρίσκονταν σε κέντρο διασκέδασης στο Μενίδι, όπου γινόταν γλέντι βάφτισης. Οι εμπλεκόμενοι ήρθαν στα χέρια και μάλιστα ένας άντρας ξυλοκοπήθηκε.

Μετά το κλείσιμο του κέντρου διασκέδασης, σύμφωνα με πληροφορίες, άντρες από τη μία παρέα πήραν δύο όπλα, ένα εξ αυτών υποπολυβόλο, και επιτέθηκαν στις 2.00 το πρωί στην άλλη παρέα που βρισκόταν σε εξωτερικό χώρο κοντά σε ένα γήπεδο στο Μενίδι.

Κατά τη συμπλοκή τραυματίστηκαν δύο άτομα, τα οποία αρνήθηκαν στους αστυνομικούς ότι τσακώθηκαν με κάποια άλλη ομάδα. Από το νοσοκομείο όπου νοσηλεύονται ανέφεραν, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες,  ότι πέρασαν από μπροστά τους άγνωστοι Ρομά, οι οποίοι τους πυροβόλησαν και εξαφανίστηκαν. Η Αστυνομία κατέσχεσε δύο αυτοκίνητα, ένα εκ των οποίων ανήκει στον 33χρονο που είχε κατηγορηθεί ως συνεργός των δύο ανδρών που δολοφόνησαν τους άντρες της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. στου Ρέντη.

Υπενθυμίζεται ότι ο 33χρονος που αναζητείται από την ΕΛ.ΑΣ. για τη συμπλοκή στο Μενίδι, είχε καταδικαστεί σε πρώτο βαθμό σε ισόβια για άμεση συνέργεια στη δολοφονία των ανδρών της ΔΙ.ΑΣ. το Μάρτιο του 2011 στου Ρέντη.

Στο δεύτερο βαθμό το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων τον έκρινε αθώο. Έτσι, ύστερα από περίπου οχτώ χρόνια στη φυλακή, αφέθηκε ελεύθερος. Υπενθυμίζεται ότι για τη δολοφονία των αστυνομικών καταδικάστηκαν σε δις ισόβια και 66 έτη κάθειρξη δύο άτομα.

Πηγή: ethnos.gr

Του Αλέξανδρου ΚαλαφάτηΠΗΓΗ