Ανακοίνωση της Πρωτοβουλίας Αστυνομικών:

Ανακοινώθηκαν σήμερα από την Υπουργό Παιδείας οι αλλαγές που πρόκειται να υλοποιηθούν στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Μεταξύ των αλλαγών και των «εκσυγχρονισμών» που εξήγγειλε η Υπουργός, είναι και η σύσταση «Πανεπιστημιακής Αστυνομίας» η οποία θα υπάγεται στην ΕΛ.ΑΣ. Τη συγκεκριμένη Υπηρεσία πρόκειται να στελεχώσουν 500 – 1000 άτομα.

Η Κυβέρνηση συνεχίζει να εκτίθεται και να δείχνει το σκληρό και ψυχρό πρόσωπό της, παίρνοντας τη σκυτάλη από την προηγούμενη. Από την πρώτη στιγμή της διακυβέρνησής της, οι πολιτικές της έβαλαν απ’ ευθείας στο στόχαστρο τον «εχθρό – λαό», τους μαθητές και φοιτητές, τις γυναίκες, το λαό. Στην ίδια γραμμή και η σημερινή απόφαση, που στην ουσία προετοιμάζει τις Πανεπιστημιακές Σχολές να διαμορφωθούν με τέτοιο τρόπο, ώστε να είναι «έτοιμες» προς διαχείριση από ιδιώτες. Η λογική της εμπορευματοποίησης κάθε αγαθού, ήδη άρχισε να παρασιτεί και στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση με Νόμο της Κυβέρνησης.

Η Πρωτοβουλία Αστυνομικών εκφράζει τη μέγιστη αντίθεσή της με το εν λόγω νομοθέτημα και στέκεται αλληλέγγυα στις αποφάσεις όσων από την ακαδημαϊκή κοινότητα αντιδρούν για την εφαρμογή του. Απαράδεκτο να δημιουργείται μια «ειδική» αστυνομική Υπηρεσία με αντικείμενο την παρουσία στις Σχολές, παραγκωνίζοντας το αυτοδιοίκητο περιβάλλον. Απαράδεκτο οι αστυνομικοί γι’ άλλη μια φορά να καλούνται να χρησιμοποιηθούν από την Κυβέρνηση για να εναντιωθούν στο λαό. Δεν έχει σταματημό η καταστροφή κάθε γέφυρας μεταξύ αστυνομικών και πολιτών.

Τραγελαφικό για τους εργαζόμενους αστυνομικούς που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή και δουλεύουν χωρίς ρεπό και άδειες να προσλαμβάνεται νέο προσωπικό, που δεν θα διατεθεί στην ίδια μάχη, αλλά σε ένα αντικείμενο που είναι εντελώς διαφορετικό με την αποστολή της Αστυνομίας.

Η δουλειά μας είναι η προστασία του πολίτη από το έγκλημα και όχι η τρομοκράτηση του. Στις κυβερνητικές πολιτικές που μας διαμορφώνουν σε «είδωλα τρομοκρατίας» θα στεκόμαστε πάντα απέναντι.

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝΠΗΓΗ