Ο αντιπύραρχος Δημήτρης Γεωργανάς αναλαμβάνει καθήκοντα διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καλαμάτας με απόφαση του διοικητή της Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διοίκησης Πελοποννήσου αρχιπύραρχου Θόδωρου Λαρέζου.Ο έμπειρος αξιωματικός ήδη ασκούσε καθήκοντα προσωρινού διοικητή της υπηρεσίας μετά τη μετακίνηση στην Αθήνα του τ. διοικητή πύραρχου Κωνσταντίνου Θεοφιλόπουλου στα μέσα του περασμένου Οκτωβρίου.

Καθήκοντα υποδιοικητή της Π.Υ. Καλαμάτας θα εκτελεί ο επιπυραγός Θανάσης Κατσαφάδος.

Το βιογραφικό του νέου διοικητή:
Ο αντιπύραρχος Δ. Γεωργανάς γεννήθηκε το 1967 στη Σπερχογεία Μεσσηνίας και είναι έγγαμος, πατέρας δύο παιδιών. Κατετάγη στο Πυροσβεστικό Σώμα το 1994, ενώ το 2000 αποφοίτησε από τη Σχολή Αξιωματικών της Πυροσβεστικής Ακαδημίας με το βαθμό του ανθυποπυραγού. Είναι επίσης απόφοιτος της Σχολής Επιμόρφωσης του Σώματος.

Κατά τη διάρκεια της θητείας του και ως σήμερα υπηρέτησε σε διάφορες υπηρεσίες ανά την Ελλάδα, στην Αθήνα, καθώς και ως υποδιοικητής στον 1ο Πυροσβεστικό Σταθμό Ηρακλείου Κρήτης, Μεγαλόπολης και Καλαμάτας και για μικρό χρονικό διάστημα ως προϊστάμενος στο Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Μελιγαλά.

Έχει παρακολουθήσει επιμορφωτικά σεμινάρια σε θέματα επιχειρήσεων αεροπυρόσβεσης, διάσωσης ατόμων από τροχαία ατυχήματα SEYVER, διαχείρισης κρίσεων – αντιμετώπισης έκτακτων αναγκών, στελέχωσης πεζοπόρων τμημάτων, κατάσβεσης δασικών πυρκαγιών, επιμόρφωσης διευθυντικών στελεχών κ.ά.

Πηγή: eleftheriaonline.grΠΗΓΗ