Τέσσερα άτομα με βαρύ οπλισμό ανατίναξαν το ΑΤΜ και προκάλεσαν ζημιές σε γειτονικά καταστήματα και σπίτια – Πάνω από 50.000€ η λεία των θρασύτατων δραστών.

Στο πόδι σηκώθηκε η Αταλάντη τα ξημερώματα γύρω στις 4:20’, από φοβερή έκρηξη που προερχόταν από την ανατίναξη του ΑΤΜ του Καταστήματος της Εθνικής Τράπεζας στο κέντρο της Λοκρικής πρωτεύουσας!

Σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων που πετάχτηκαν από το κρεβάτι τους από την ισχυρότατη έκρηξη, τέσσερις δράστες με κουκούλες και βαρύ οπλισμό (κρατούσαν αυτόματα πιθανότατα καλάσνικοφ) αφαίρεσαν τις κασετίνες με τα χρήματα από το καταστρεμμένο μηχάνημα και επιβιβάστηκαν, κατά πληροφορίες, σε ένα ασημί Golf και εξαφανίστηκαν προς άγνωστη κατεύθυνση.

Δείτε τη φωτογραφία που μας έστειλε κάτοικος της περιοχής λίγο μετά την έκρηξη:

Οι δράστες χρησιμοποίησαν κανονικό εκρηκτικό μηχανισμό, τεχνική που χρησιμοποιείται πλέον ευρέως αφήνοντας πίσω εκείνη με τη διοχέτευση αερίου στο εσωτερικό του μηχανήματος.

Η ισχυρή έκρηξη με το ωστικό κύμα που προκάλεσε, κατέστρεψε στην κυριολεξία ακόμη και τις βιτρίνες των καταστημάτων που βρίσκονται απέναντι.

Μάλιστα στο Φαρμακείο ήταν κατεβασμένα και τα προστατευτικά ρολά, έσπασε όμως ολόκληρη η βιτρίνα, ενώ ζημιές σημειώθηκαν και στον πάνω όροφο της οικοδομής!

Η αστυνομία κινητοποιήθηκε άμεσα χωρίς να εντοπίσει μέχρι στιγμής τους δράστες.

Άγνωστο είναι προς το παρόν το ποσό που αφαίρεσαν από το μηχάνημα που υπολογίζεται άνω των 50.000 ευρώ.

Δείτε φωτογραφίες από τα όσα άφησε πίσω της η ισχυρότατη έκρηξη:

 

 

lamiareport.grΠΗΓΗ