Ένα πολύ καλό οργανωμένο σύστημα διακίνησης και πώλησης ναρκωτικών -που προμήθευε σχεδόν ολόκληρη την Αττική- είχε στήσει στην Αγία Παρασκευή εγκληματική οργάνωση που δρούσε τουλάχιστον από το καλοκαίρι του 2019 και είχε ως βασικά σημεία πώλησης τις δύο πλατείες της περιοχής.

Αναδημοσίευση από cnn.gr, Μίνα Καραμήτρου

Προμηθευτές και διακινητές ήταν οι βασικοί «άξονες» με τους οποίους λειτουργούσε η σπείρα ενώ ρόλο σημαντικό έπαιζε ένα άτομο με το κωδικό όνομα «Κρις». Η πλατεία του Αγίου Ιωάννη, γνωστή και ως άνω πλατεία, ήταν από τα βασικά σημεία που πουλούσαν τα ναρκωτικά τα μέλη της συμμορίας ενώ επεκτάθηκαν λίγο καιρό αργότερα και στην κεντρική πλατεία κοντά στην Μεσογείων.

Πρόκειται μάλιστα για την πλατεία όπου είχαν υπάρξει πολλές καταγγελίες, ακόμα και από τη δημοτική αρχή, για εμπόριο ναρκωτικών ενώ την περίοδο του κορωνοϊού είχαν ξεσπάσει επεισόδια μετά την απαγόρευση κυκλοφορίας, καθώς είχαν παρατηρηθεί εικόνες συνωστισμού. Οι αστυνομικοί του τμήματος Ασφαλείας της Αγίας Παρασκευής κατάφεραν να εντοπίσουν και να συλλάβουν 5 άτομα ενώ στην υπόθεση εμπλέκονται και αλλά 39.

Όπως μάλιστα διαπίστωσαν όσο καιρό είχαν γίνει η «σκιά» των κατηγορουμένων, τα μέλη της οργάνωσης χρησιμοποιούσαν και ένα διαμέρισμα για να πουλούν τα ναρκωτικά και μάλιστα άλλαζαν τακτικά τα ονόματα στα κουδούνια βάζοντας φανταστικά ονοματεπώνυμα με στόχο να χάνονται τα ίχνη τους. Μιλούσαν στα κινητά τους τηλέφωνα με διαδικτυακές εφαρμογές και πάντα χρησιμοποιούσαν κωδικούς:

Σάλτσα: Κοκαϊνη
Σπιτικό: Κάνναβη που καλλιεργήθηκε ερασιτεχνικά σε σπίτι.
Χέιζ: Ανώτερη ποιότητα επεξεργασμένης κάνναβης
Μπάνι: Κάνναβη αλβανικής προέλευσης.
Κλειστό: Μια συσκευασία με προκαθορισμένη ποσότητα κάνναβης.

Οι παραγγελίες για τα ναρκωτικά γίνονταν τηλεφωνικά και η παραλαβή από το διαμέρισμα ή την πλατεία.ΠΗΓΗ