Σε 10 συλλήψεις προχώρησε η Ελληνική Αστυνομία έξω από το κοιμητήριο του Νέου Ηρακλείου, όπου τελέστηκε το μνημόσυνο του Γιώργου Φουντούλη και του Μανώλη Καπελώνη, εφτά χρόνια μετά τη δολοφονία τους.

Όπως αναφέρουν αστυνομικές πηγές στο ethnos.gr, παρά την απαγόρευση της ΕΛ.ΑΣ. για συγκέντρωση στο σημείο, περίπου 50 άτομα μετέβησαν μεμονωμένα στο κοιμητήριο. Στο σημείο υπήρχαν αστυνομικές δυνάμεις που επενέβησαν έξω από το κοιμητήριο και συνέλαβαν 10 άτομα για παραβίαση των σχετικών νόμων περί περιορισμού της εξάπλωσης του κορονοϊού.

Κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης επικράτησε ένταση, καθώς αρκετά από τα 50 άτομα άρχισαν να πηδάνε πάνω από την περίφραση του κοιμητηρίου για να αποφύγουν τη σύλληψη. Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία, ενώ αυτή την ώρα επικρατεί ηρεμία στην περιοχή του Νέου Ηρακλείου.

Σημειώνεται ότι η συγκέντρωση που είχε προγραμματιστεί από ομάδα του ακροδεξιού χώρου στο σημείο όπου βρίσκεται το μνημείο του Γιώργου Φουντούλη και του Μανώλη Καπελώνη δεν πραγματοποιήθηκε. Το ίδιο συνέβη με τη συγκέντρωση που είχαν προγραμματίσει άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου. Μικρή ομάδα αντιεξουσιαστών εμφανίστηκε σε περιοχή της Νέας Ιωνίας αλλά περικυκλώθηκε από αστυνομικούς, μέχρι που διαλύθηκε.

Υπενθυμίζεται ότι οι συγκεντρώσεις απαγορεύτηκαν με απόφαση της ΕΛ.ΑΣ. που ανέφερε:

 «Με αποφάσεις του Διευθυντή της Διεύθυνσης Αστυνομίας Βορειοανατολικής Αττικής απαγορεύεται η πραγματοποίηση των ακόλουθων αυριανών (01-11-2020) δημόσιων υπαίθριων συναθροίσεων: Την 16:00 ώρα στον σταθμό ΗΣΑΠ Ηράκλειο μελών της συλλογικότητας «Αντιεξουσιαστική/αντιφασιστική Συνέλευση Νέας Ιωνίας/Ηρακλείου» και

την ίδια ώρα (16:00) επί της Λ. Ηρακλείου 420 στο Ν. Ηράκλειο μελών του κόμματος «ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ» και ακολούθως πορεία με τελικό προορισμό το νεκροταφείο Ηρακλείου.

Οι παραπάνω απαγορεύσεις αποφασιστήκαν επειδή επαπειλείται σοβαρός κίνδυνος διατάραξης της δημόσιας τάξης και ασφάλειας λόγω ιδιαιτέρως πιθανής διάπραξης σοβαρών εγκληματών, ενώ απειλείται σοβαρά και η διατάραξη της κοινωνικοοικονομικής ζωής στη συγκεκριμένη περιοχή, με την ταυτόχρονη πραγματοποίηση των δυο συναθροίσεων».

Πηγή: ethnos.gr

Του Αλέξανδρου ΚαλαφάτηΠΗΓΗ