Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, σε άρθρο του στα «Νέα», σχολίασε τα όσα συνέβησαν εφέτος στην επέτειο της 17ης Νοέμβρη, λέγοντας μεταξύ άλλων πως «επαναλήφθηκαν “με άλλα μέσα” το άγονο σκηνικό, ο αναχρονισμός, η αμηχανία και η δυσκολία προσαρμογής της Αριστεράς σε καιρούς και πραγματικότητες»


Ως μια συζήτηση «τρικυμία σε ποτήρι» περιέγραψε την όλη προβληματική που αναπτύχθηκε την τελευταία εβδομάδα για την απαγόρευση της πορείας για το Πολυτεχνείο και τα όσα συνέβησαν με το ΚΚΕ, πρωτίστως και με το ΜέΡΑ25 και τον ΣΥΡΙΖΑ δευτερευόντως, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο οποίος με άρθρο του στα «Νέα Σαββατοκύριακο» κάνει λόγο για «επαναφορά στη λογική».

«Μπροστά στην τραγωδία της πανδημίας, η συζήτηση για τις συγκρούσεις στο Πολυτεχνείο είναι “τρικυμία στο ποτήρι”», έγραψε χαρακτηριστικά ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, για να συμπληρώσει: «Η κοινωνία και η κυβέρνηση το γνωρίζουν. Φέρονται ανάλογα και συνεχίζουν. Προσωπικά στρέφω το βλέμμα στις νοσηλεύτριες της Κρήτης που πάνε Θεσσαλονίκη, στις νοσηλεύτριες των Ιωαννίνων που ακολουθούν. Εκεί χτυπά η καρδιά της Ελλάδας. Εκεί δικαιώνονται το θάρρος, η αυταπάρνηση, η αλληλεγγύη, άρα και το Πολυτεχνείο». 

Στο ίδιο άρθρο, ο κ. Χρυσοχοΐδης παραδέχτηκε μεν λάθη της ΕΛ.ΑΣ. –«ούτε η κυβέρνηση, ούτε η Αστυνομία είναι αλάνθαστες, θα ήταν αλαζονικό και εξίσου ανεδαφικό να το ισχυριστεί κανείς», έγραψε–, ωστόσο επέμεινε ότι «στην Αστυνομία έχουν γίνει τεράστια βήματα εκσυγχρονισμού, δημοκρατικού ελέγχου και επιχειρησιακής προσαρμογής σε ήπια αστυνόμευση».

Ο ίδιος, πάντως, καυτηρίασε το γεγονός ότι έως τώρα, το πολιτικό σύστημα αδιαφορεί για την ανομία και την παρανομία.

«Το πολιτικό σύστημα ανέχθηκε για χρόνια, σχεδόν σαν ουδέτερος παρατηρητής, ακραίες μειοψηφίες που παρανομούν. Αυτή η παθογενής ισορροπία που δημιούργησε άβατα και άσυλα θεωρήθηκε ως βιώσιμη συνύπαρξη. Κραυγαλέα παραδείγματα: τα Εξάρχεια και οι καταλήψεις κτιρίων, το πανεπιστημιακό άσυλο, το μπλοκάρισμα της πόλης από μικρές ομάδες διαδηλωτών, οι εθιμικές συμπλοκές και καταστροφές στην επέτειο του Πολυτεχνείου. Δεν υπάρχει όχι ομοθυμία, αλλά ούτε καν εξίσου έντονη προθυμία από το σύνολο των πολιτικών δυνάμεων για την επαναφορά στη δημοκρατική ομαλότητα», ανέφερε.

Και σε άλλο σημείο παρατήρησε …

Δείτε περισσότερα στην ιστοσελίδα Protagon.grΠΗΓΗ