Μάχη σώμα με σώμα με ληστές έδωσαν άντρες της Άμεσης Δράσης στην περιοχή του Κολωνού.

Όλα ξεκίνησαν όταν το πλήρωμα περιπολικού που βρισκόταν στη συμβολή των οδών Κωνσταντινουπόλεως και Ξανθίππης αντιλήφθηκε δύο ύποπτα άτομα να παρακολουθούν  ένα σπίτι. Οι αστυνομικοί έκαναν τον κύκλο του τετραγώνου και όταν επέστρεψαν στο ίδιο σημείο πλησίασαν τους υπόπτους για να τους ελέγξουν. Τότε διαπίστωσαν ότι ένας τρίτος άντρας με λευκή αμάνικη μπλούζα βρισκόταν στο μπαλκόνι διαμερίσματος 1ου ορόφου. Ο άντρας αυτός στη θέα των αστυνομικών πήδηξε και άρχισε να τρέχει. Το ίδιο έκαναν και οι συνεργοί του που κρατούσαν τσίλιες.

Οι αστυνομικοί καταδίωξαν τους ληστές. Ο ένας άντρας της Άμεσης Δράσης ακινητοποίησε τον έναν από αυτούς, ο οποίος μόλις είχε πηδήξει μία μάντρα που οδηγούσε σε ακάλυπτο χώρο πολυκατοικίας στην οδό Ακληστίδος. Ο δεύτερος αστυνομικός ακινητοποίησε λίγα μέτρα παρακάτω τον δεύτερο ληστή, ενώ ο τρίτος δράστης κατάφερε να εξαφανιστεί. Κατά τη σύλληψή τους οι δράστες προέβαλαν σθεναρή αντίδραση, με αποτέλεσμα να δοθεί μάχη σώμα με σώμα για την ακινητοποίησή τους.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στο Τμήμα Ασφαλείας Κολωνού, όπου σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος τους. Πρόκειται για δύο Γεωργιανούς, οι οποίοι οδηγήθηκαν τελικά στον Ανακριτή, καθώς προέκυψε ότι εμπλέκονται σε τουλάχιστον 50 περιπτώσεις διαρρήξεων σε σπίτια τα τελευταία δύο χρόνια.

KatechakiΠΗΓΗ