Εξελίξεις υπήρξαν στην πολύκροτη υπόθεση με το θανάσιμο τραυματισμό του 25χρονου μοτοσικλετιστή, Νάσου Καρανίκα, από τον 40χρονο οδηγό της Corvette στην περιοχή της Γλυφάδας.

Το περιστατικό έγινε τον περασμένο Φεβρουάριο, όταν το πολυτελές όχημα παρέσυρε και σκότωσε τον 25χρονο. Την έρευνα ανέλαβε η Τροχαία Ελληνικού, η οποία σχημάτισε τη δικογραφία σε βάρος του 40χρονου.

Η εξέλιξη της υπόθεσης έγινε γνωστή σήμερα από τους συντάκτες του δικαστικού ρεπορτάζ. Η Εισαγγελία προχώρησε στην άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος του 40χρονου σε βαθμό κακουργήματος και μάλιστα βάσει των νέων διατάξεων του Ποινικού Κώδικα, οι οποίες προβλέπουν πολύ πιο αυστηρές ποινές για ασυνείδητους οδηγούς.
Συγκεκριμένα, σε βάρος του 40χρονου οδηγού της Corvette ασκήθηκε ποινική δίωξη για τα εξής αδικήματα:

– Επικίνδυνη οδήγηση από οδηγό που δεν είναι σε θέση να το πράξει με ασφάλεια εξαιτίας της κατανάλωσης οινοπνεύματος και λόγω της διενέργειας επικίνδυνων ελιγμών, από την οποία προέκυψε κίνδυνος σε ξένα πράγματα και ο θάνατος ανθρώπου. Το συγκεκριμένο αδίκημα είναι κακούργημα και για αυτό προβλέπονται αυστηρές ποινές βάσει των νέων διατάξεων του Ποινικού Κώδικα σχετικά με τροχαία.

– Ανθρωποκτονία από αμέλεια σε βαθμό πλημμελήματος και

– Παράβαση του άρθρου 43 του κώδικα οδικής κυκλοφορίας που αφορά στην εγκατάλειψη του θύματος.

«Δεμένη» δικογραφία

Η εξέλιξη επιβεβαιώνει ότι η δικογραφία που σχηματίστηκε από την Τροχαία Ελληνικού ήταν «δεμένη» και έδωσε τα «ερείσματα» στη Δικαιοσύνη για την άσκηση διώξεων σε βαθμό κακουργήματος. Μάλιστα, από το περιβάλλον της οικογένειας του Νάσου υπάρχει ικανοποίηση για τη σημερινή εξέλιξη (αν και ακόμα επίσημα δεν υπάρχει ενημέρωση της οικογένειας) αλλά και ικανοποίηση για τη δουλειά που έκανε η Αστυνομία σε προανακριτικό επίπεδο για να αποδοθεί Δικαιοσύνη.ΠΗΓΗ