Την οργισμένη αντίδραση του προέδρου της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης, Θεόδωρου Τσαϊρίδη προκάλεσε η χτεσινή αποκάλυψη του GRTimes.gr πως διαρρήκτες άδειαζαν κοσμηματοπωλείο έχοντας ανά χείρας ασυρμάτους μέσω των οποίων ενημερώνονταν για τις κινήσεις της ΕΛΑΣ. Μάλιστα οι κακοποιοί άφησαν τη… δουλειά στη μέση μόλις δόθηκε το «σήμα» στις αστυνομικές δυνάμεις της πόλης να προστρέξουν στο σημείο καθώς περίοικοι είχαν ενημερώσει για τη διάρρηξη.

«Το έγκλημα είναι πιο μπροστά. Λειτουργεί με δεδομένα του… 2030, ενώ εμείς είμαστε στο 2000», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τσαϊρίδης μιλώντας το πρωί της Τρίτης στη Μαρία Σαμολαδά και στην εκπομπή «Θεσσαλονίκη μου, καλημέρα», στον Real Fm 107,1.

Δεν είναι δυνατό, είπε ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης, οι κακοποιοί να έχουν πρόσβαση στις επικοινωνίες της αστυνομίας και άσκησε δριμεία κριτική στις κυβερνήσεις που δεν φρόντισαν τόσα χρόνια να δημιουργήσουν ένα ασφαλές σύστημα ενδοεπικοινωνίας για της ΕΛΑΣ με αποτέλεσμα οι διαρρήκτες να γίνονται… καπνός μόλις ενημερώνονται για την άφιξη των αστυνομικών στο σημείο όπου… επιχειρούν. Σήμερα ελάχιστες υπηρεσίες μπορούν να συνομιλούν χωρίς να ακούγονται τα όσα λένε από τους κακοποιούς χάρη σε ένα πρόγραμμα που δημιουργήθηκε μετά από δωρεά προς την ΕΛΑΣ, ενώ «όλες τις άλλες συνομιλίες των αστυνομικών μπορεί να τις ακούσει ο καθένας!».

Αστυνομία… covid

Ο κ. Τσαϊρίδης αναφέρθηκε και στο γεγονός ότι οι διαρρήκτες και πάσης φύσεως κακοποιοί «οργιάζουν», καθώς πλέον δεν μιλάμε για «Αστυνομία του πολίτη» αλλά για «Αστυνομία Covid-19. Όπως ο ίδιος εξήγησε οι έλεγχοι για την πάταξη της εγκληματικότητας έχουν περιοριστεί, καθώς δίνεται έμφαση  στην τήρηση των μέτρων κατά της διασποράς του κορωνοϊού. Ανέφερε δε ως χαρακτηριστικό παράδειγμα πως 18 κλιμάκια των ομάδων ΔΙΑΣ και Ζήτα ασχολούνται στη Θεσσαλονίκη με το click away(!), ενώ 17 περιπολικά είναι τις τελευταίες μέρες ακινητοποιημένα στα ίδια σημεία της πόλης για τον έλεγχο των μέτρων με αποτέλεσμα να έχουν μάθει τις θέσεις τους και οι… παραβάτες.

Ακούστε όλα όσα είπε ο κ. Θεόδωρος Τσαϊρίδης στη Μαρία Σαμολαδά:

 

grtimes.gr

 

 ΠΗΓΗ