«Οι βάρδιες των μπάτσων να γίνουν ο εφιάλτης τους.» Αυτή είναι μία φράση, που χρησιμοποιούν σε κείμενό τους οι αντιεξουσιαστές αναλαμβάνοντας την ευθύνη για την επίθεση με βόμβες μολότοφ σε βάρος περιπολικού τα ξημερώματα της Δευτέρας, στα Ιλίσια. Η συγκεκριμένη επίθεση ήρθε λίγες ώρες μετά από εκείνη, πάλι με εμπρηστικές βόμβες, εναντίον αστυνομικών στο Τμήμα της Καισαριανής.

Αστυνομικοί με μακρά εμπειρία σε ζητήματα κρατικής ασφάλειας υποστηρίζουν ότι δεν ήταν τυχαία η επιλογή των στόχων και φοβούνται ότι κάποιοι θέλουν θύμα ένστολο. Επιτέθηκαν σε αστυνομικούς, που δεν έχουν ούτε την κατάλληλη εκπαίδευση ούτε τα κατάλληλα υλικά, προκειμένου να αντιδράσουν, αλλά αντίθετα η αποστολή τους είναι η πάταξη της εγκληματικότητας.

Ήδη από την προηγούμενη εβδομάδα, βλέποντας την αναβάθμιση των χτυπημάτων σε ένδειξη αλληλεγγύης στον απεργό πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα, οι επιτελείς της ΕΛ.ΑΣ ζήτησαν από το προσωπικό να είναι σε αυξημένη επιφυλακή, ειδικά στα αστυνομικά κτήρια και τις εγκαταστάσεις, να αυξηθούν οι περιπολίες της Άμεσης Δράσης και των τοπικών τμημάτων, ώστε να είναι ταχύτερη η ανταπόκρισή τους, αλλά και να γίνουν περιπολίες από αστυνομικούς με πολιτικά ρούχα μακριά από τους πιθανούς στόχους σε μία προσπάθεια πρόληψης των χτυπημάτων.

Το βράδυ της Δευτέρας, αστυνομικοί δέχθηκαν καταγγελίες από πολίτες, σύμφωνα με τις οποίες στην οδό Ούλοφ Πάλμε, εκεί όπου έγινε και η επίθεση στο περιπολικό, άγνωστοι σταματούσαν δίκυκλα και ζητούσαν τις ταυτότητες των επιβαινόντων. Στην περιοχή πήγαν δυνάμεις, αλλά δεν εντόπισαν το παραμικρό.

Υψηλόβαθμοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ πιστεύουν ότι αντιεξουσιαστές ήταν εκείνοι, που έκαναν τους ελέγχους, και αναζητούσαν αστυνομικούς με πολιτικά, με απρόβλεπτες συνέπειες εάν εντόπιζαν κάποιον.

huffingtonpost.gr

Του Μανώλη ΑσαριώτηΠΗΓΗ