Καίριο πλήγμα σε καρτέλ ναρκωτικών που διακινούσε ποσότητες-«μαμούθ» κάνναβης κατάφερε το Λιμενικό Σώμα, το οποίο εντόπισε σε ερημική –βραχώδη- παραλία στο ακρωτήριο Ταίναρο ταξιδιωτικούς σάκους που περιείχαν 1,1 τόνο κάνναβης, αξίας 6,7 εκατομμυρίων ευρώ.

Όλα ξεκίνησαν νωρίς το πρωί της περασμένης Πέμπτης όταν πλωτό σκάφος του Λιμενικού Γυθείου εντόπισε ταχύπλοο φουσκωτό με τρεις επιβαίνοντες. Οι έμπειροι λιμενικοί παρατήρησαν με κιάλια ότι πάνω στο φουσκωτό με την τεράστια ιπποδύναμη υπήρχε φορτίο που ήταν σκεπασμένο με μουσαμά. Αμέσως οι λιμενικοί κινήθηκαν προς το σκάφος, το οποίο δεν έφερε φανούς ναυσιπλοΐας, με σκοπό να το ελέγξουν. Στη θέα του Λιμενικού ο χειριστής του άλλαξε απότομα πορεία και ανέπτυξε ακόμα μεγαλύτερη ταχύτητα. Στην περιοχή έπνεαν δυνατοί άνεμοι, τα κύματα δυσκόλευαν την πλεύση, ενώ ακόμα δεν είχε βγει ο ήλιος και επικρατούσε σκοτάδι. Κάτω από αυτές τις συνθήκες το ύποπτο φουσκωτό κατάφερε να διαφύγει.

Οι λιμενικοί κατάλαβαν τη σοβαρότητα του περιστατικού και σήμαναν συναγερμό. Πλωτά του Λιμενικού βγήκαν για να «σαρώσουν» με περιπολίες τη θαλάσσια περιοχή, μέχρι που το μεσημέρι της ίδιας ημέρας εντοπίστηκε το ύποπτο σκάφος ημιβυθισμένο, χωρίς φορτίο και φυσικά χωρίς επιβαίνοντες, στο ακρωτήριο Ταίναρο. Μέσα στο φουσκωτό υπήρχαν οχτώ δοχεία με καύσιμα και τίποτε άλλο.

Ακολούθησαν έρευνες, με τη συνδρομή των βατραχανθρώπων του Λιμενικού, μέχρι που τελικά εντοπίστηκε το φορτίο σε δύσβατη και βραχώδη παραλία. Αναλυτικότερα, βρέθηκαν 20 ταξιδιωτικοί σάκοι διαφόρων τύπων, εντός των οποίων είχαν τοποθετηθεί 1.100 κιλά κάνναβης.

Σύμφωνα με το Λιμενικό, το συνολικό κέρδος του καρτέλ από τη διάθεση της κατασχεθείσας ποσότητας κάνναβης (κατεργασμένης και ακατέργαστης) εκτιμάται στις 6.750.000 ευρώ.

Το σκάφος καθώς και η προαναφερθείσα ποσότητα κατασχέθηκαν.  Οι εκτεταμένες έρευνες συνεχίστηκαν στην ευρύτερη χερσαία περιοχή ανατολικής Μάνης για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των επιβαινόντων του σκάφους.

Τελικά το μεσημέρι του Σαββάτου συνελήφθη ένας άντρας μέσα σε καφετέρια στην περιοχή Μαρμαρίου ανατολικής Μάνης, ο οποίος όπως απεδείχθη ήταν ένας εκ των τριών επιβαινόντων του σκάφους μεταφοράς των ναρκωτικών. Αργότερα την ίδια ημέρα συνελήφθη συνεργός του, ο οποίος είχε ταξιδέψει από την Αθήνα για να τον παραλάβει προκειμένου να διαφύγει της σύλληψης.

Χθες το μεσημέρι, οι έρευνες συνεχίστηκαν με τη σύλληψη ακόμα δύο ατόμων σε επαρχιακή οδό του νομού Λακωνίας.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος των συλληφθέντων υποβλήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Γυθείου από το Λιμεναρχείο Γυθείου το οποίο διενήργησε την προανάκριση.ΠΗΓΗ