Αναρρωτική άδεια πήρε από την υπηρεσία του ο 22χρονος αστυνομικός που συνελήφθη για ληστεία με λεία 40.000 ευρώ, όπως αποκαλύπτεται από τη δικογραφία της υπόθεσης που έρχεται στη δημοσιότητα από το ethnos.gr.

Ο ειδικός φρουρός ζήτησε και πήρε άδεια για ιατρικούς λόγους, προκειμένου να κάνει ληστεία μαζί με συνεργό του σε σπίτι εμπόρου αυτοκινήτων στην Αργυρούπολη. Ο αστυνομικός εκδιώχθηκε πρόσφατα από την ομάδα ΔΙ.ΑΣ. και υπηρετούσε στην Υποδιεύθυνση Περιπολιών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αθηνών.

Ο τρόπος που έδρασε μαζί με φίλο του, ιδιοκτήτη συνεργείου αυτοκινήτων, θυμίζει άτομο του κοινού ποινικού δικαίου.

Στη δικογραφία περιγράφεται αναλυτικά πως έγιναν όλα: «Ο ειδικός φρουρός από κοινού με ιδιώτη, με το πρόσχημα ότι θα διενεργήσουν έρευνα για ναρκωτικά σε σπίτι έτερου ιδιώτη, τον δέσμευσαν με χειροπέδες και αφαίρεσαν 40.000 ευρώ.  Κλιμάκιο αστυνομικών του Εσωτερικών Υποθέσεων προσήγαγαν τον αστυνομικό και τον συνεργό του από τον οποίο αφαιρέθηκε το αναφερόμενο χρηματικό ποσό».

Από τις καταθέσεις των μαρτύρων προέκυψαν τα ακόλουθα:

Στις 8.40 ο ειδικός φρουρός από κοινού με ιδιώτη μετέβησαν στην Αργυρούπολη όπου εντόπισαν τον έμπορο αυτοκινήτων να βγαίνει από την πολυκατοικία όπου διαμένει και αφού δήλωσαν ότι είναι αστυνομικοί, του είπαν ότι έχουν πληροφορίες για αυτόν και ότι θα διενεργήσουν έρευνα στο σπίτι του.

Στη συνέχεια, τον δέσμευσαν με χειροπέδες και αφού τον οδήγησαν στο σπίτι του, τον έβαλαν να καθίσει με τα γόνατα στον καναπέ, κοιτάζοντας τον τοίχο, ζητώντας του επίμονα χρήματα. Ο παθών τους υπέδειξε σημείο στη ντουλάπα του, όπου είχε κρυμμένα 3.500 ευρώ, περίπου, και από την τσέπη του παντελονιού του αφαίρεσαν ακόμα 500 ευρώ. Ακολούθως συνέχισαν να ερευνούν όλους τους χώρους του σπιτιού ενώ παράλληλα τον ανάγκασαν να αγγίζει με τα χέρια του σακούλες με ναρκωτικά καθώς και τις λαβές των όπλων τους, προκειμένου να αφήσει σε αυτά δακτυλικά του αποτυπώματα.

Στη συνέχεια, προκειμένου να του ασκήσουν μεγαλύτερη πίεση, ο κατηγορούμενος τον χτύπησε με γροθιά στο πρόσωπο και από κοινού τον εκβίασαν πως θα τον οδηγήσουν στο αυτόφωρο.

Αφού συνέχισαν να ερευνούν το σπίτι εντόπισαν στο εσωτερικό ηλεκτρικής σκούπας και αφαίρεσαν 39.000 ευρώ. Μετά τον αποδέσμευσαν και φεύγοντας τον απείλησαν πως θα του κάνουν κακό εάν ενημερώσει οποιονδήποτε πριν τις 12.05.

Περίοικοι που άκουσαν το παθόντα να καλεί σε βοήθεια ενημέρωσαν το κέντρο της Άμεσης Δράσης ενώ οι δράστες κινήθηκαν πεζοί καταδιωκόμενοι από πολίτη, τον οποίο απείλησαν με όπλο.

Οι δράστες φοβούμενοι πιθανή σύλληψή τους απέρριψαν μία λευκή νάιλον σακούλα που παρελήφθη από την ομάδα ΔΙ.ΑΣ.

Μετά από αναζητήσεις της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Νοτιοανατολικής Αττικής εντοπίστηκαν ο αστυνομικός και ο συνεργός τους να κρύβονται σε στάση λεωφορείου στη λεωφόρο Βουλιαγμένης στο Ελληνικό. Οι άντρες της ΔΙ.ΑΣ. τους πλησίασαν για να τους ελέγξουν και είδαν γύρω τους στον αέρα και στο οδόστρωμα πλήθος χαρτονομισμάτων. Ο ιδιώτης παρέμεινε στο σημείο όπου και συνελήφθη, ενώ ο ειδικός φρουρός έτρεξε με κατεύθυνση προς την Αθήνα και συνελήφθη λίγα μέτρα παρακάτω.

Είχε πάρει άδεια

Σε έρευνα που έγινε στο σπίτι του ειδικού φρουρού βρέθηκε φθαρμένο δελτίο αστυνομικής ταυτότητας με στοιχεία κατόχου Τ.Δ. και φωτογραφία του συνεργού του στη ληστεία, για το οποίο ο εν λόγω αστυνομικός είχε δηλώσει κλοπή το 2009 εντός νυχτερινού κέντρου στο Κολωνάκι. . Επίσης βρέθηκαν ένας αναδιπλούμενος σουγιάς και ένα κυνηγετικό όπλο ρωσικής κατασκευής με δύο γεμιστήρες.

Εξετασθείς από το Εσωτερικών Υποθέσεων ο Τμηματάρχης των εποχούμενων περιπολιών της Υποδιεύθυνσης Περιπολιών με τομέα ευθύνης το κέντρο της Αθήνας ανέφερε ότι ο ειδικός φρουρός υπηρετεί στην εν λόγω υπηρεσία από τις 1 Μαΐου 2020 ως αποσπασμένος από την ομάδα ΔΙ.ΑΣ. Στις 8.00 ώρα της 7ης Σεπτεμβρίου ο αξιωματικός υπηρεσίας της Υποδιεύθυνσης Περιπολιών δέχτηκε τηλέφωνο από τον ειδικό φρουρό, ο οποίος δήλωσε ασθένεια για ιατρικούς λόγους με αποτέλεσμα την ίδια ημέρα να μη διατεθεί σε υπηρεσία.

Πηγή: ethnos.gr

Του Αλέξανδρου ΚαλαφάτηΠΗΓΗ