Ένορκη Διοικητική Εξέταση διέταξε το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ., ύστερα από την καταγγελία του Γιάνη Βαρουφάκη ότι δέχτηκε λεκτική επίθεση από άντρα των ΜΑΤ, κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης έξω από το Εφετείο Αθηνών.

Ο Βαρουφάκης κατήγγειλε ότι άντρας τον ΜΑΤ τον έβρισε όταν εκείνος τον πλησίασε και του είπε να μη ρίχνουν οι αστυνομικές δυνάμεις άλλα δακρυγόνα στον κόσμο.

«Αφού άρχισαν τα δακρυγόνα, περιτριγυρισμένος από ανθρώπους που δεν μπορούσαν να αναπνεύσουν αποφάνθηκα σε άνδρα των ΜΑΤ: “Μην ρίχνετε άλλο, να απομακρυνθούν οι μεγαλύτεροι’. ‘Αντε γ…” μου απαντά. Του είπα ότι είμαι βουλευτής. “Άλλος ένας λόγος να σε γ… αρχ…” μου απαντά», περιέγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter.

Ο κ. Βαρουφάκης επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, ζητώντας του να παύσει προσωρινά όλους τους υπευθύνους των ΜΑΤ που ήταν στην περιοχή, έως ότου διερευνηθεί ποιος του επιτέθηκε λεκτικά. Η απάντηση του υπουργού ήταν αρνητική. Μάλιστα, η παρουσία των αστυνομικών δυνάμεων στο κέντρο της Αθήνας σήμερα, μία κρίσιμη ημέρα, αποτιμάται θετικά.  Πάντως, το αρχηγείο διέταξε ΕΔΕ για τη διερεύνηση του περιστατικού με τον Γιάνη Βαρουφάκη.ΠΗΓΗ