Τις τελευταίες ημέρες γίναμε αποδέκτες αρνητικών σχολίων, από μέλη της Ένωσής μας, σχετικά με δημοσίευμα σε εφημερίδα και τίτλο «Έρευνα για διασπάθιση χρημάτων από συνδικαλιστές της ΕΛ.ΑΣ.».

Επειδή το δημοσίευμα αυτό εγείρει αρκετά εύλογα ερωτήματα στα μέλη μας και λόγω έλλειψης ενημέρωσης και πληροφόρησης επί του θέματος, θα θέλαμε να μας αποσαφηνίσετε την θέση της Ομοσπονδίας. Αν δηλαδή, σκοπεύει να κινηθεί νομικά εναντίον της ανωτέρω εφημερίδας, εφόσον αναφέρεται σε «ψευδές» άρθρο για συκοφαντική δυσφήμιση σε βάρος των συνδικαλιστών της ΕΛ.ΑΣ. διότι προσβάλλεται το συνδικαλιστικό μας κίνημα, ή αν οι κατηγορίες στο δημοσίευμα ευσταθούν, οπότε και απαιτούμε τη νόμιμη τιμωρία των συνδικαλιστών αυτών, καθόσον θίγουν τόσο εμάς ως συνδικαλιστές, όσο και ως αστυνομικούς ταγμένοι να υπηρετούμε το νόμο.

Τέλος, οφείλουμε να αναφέρουμε ότι ο «μισθός» του συνδικαλιστή δεν μπορεί να κοστολογηθεί με «υπερωρίες» και «εργασία πέραν του πενθημέρου», όταν ο συνάδελφος σε ορισμένες Υπηρεσίες στερείται ακόμη και σήμερα τα βασικά, ήτοι ημερήσιες αναπαύσεις, έκδοση εβδομαδιαίας υπηρεσίας, υλικοτεχνικό εξοπλισμό και άλλα πολλά!

Περιμένουμε τις άμεσες ενέργειες της ομοσπονδίας μας και να μας γνωρίσετε εγγράφως για το τι ακριβώς έχει συμβεί.

ΜΗΝ ΞΕΧΑΝΑΜΕ ότι οι εισφορές προς την Π.Ο.ΑΣ.Υ., είναι χρήματα από κρατήσεις συναδέλφων μας, τα οποία μηνιαίως στερούνται για την στήριξη του Συνδικαλιστικού Κινήματος και σε κάθε περίπτωση πρέπει να υπάρχει απόλυτη διαφάνεια περί των οικονομικών και άλλων θεμάτων.

Για το Δ.Σ.

Ο πρόεδρος Γ. Καρτσάκης

Ο Γ.Γ. Μιχαήλ ΣπυριδάκηςΠΗΓΗ