Μεγάλη είναι η ανησυχία έχουν προκαλέσει τα πολλά κρούσματα κορονοϊού στην Ελληνική Αστυνομία. Όπως μετέδωσε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του OPEN TV η Μίνα Καραμήτρου συνολικά  32 αστυνομικοί έχουν προσβληθεί από τον κορονοϊό.

Η τελευταία περίπτωση που έχει καταγραφεί αφορά 3 αστυνομικούς οι οποίοι γύρισαν πριν από λίγες ημέρες από αποστολή στην Τήνο. Ήταν μέλη μιας συνολικά 8 μελούς αποστολής και όπως έχει γίνει γνωστό οι υπόλοιποι 5 αναμένουν τα αποτελέσματα από τα τεστ τους.

Παράλληλα, έκλεισε από το πρωί της Παρασκευής, 21 Αυγούστου, έως και το μεσημέρι της ίδιας ημέρας το Αστυνομικό Τμήμα Πατησίων, καθώς βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό 17χρονος ανήλικος αλλοδαπός που βρισκόταν στο Αστυνομικό Τμήμα. Σε όλους τους αστυνομικούς έχουν γίνει τα σχετικά τεστ.

Στην ΕΛ.ΑΣ υπάρχει φόβος για τα αυξανόμενα κρούσματα κορονοϊού και υπάρχει ανησυχία για το πως θα διαχειριστούν εάν αυτά χτυπήσουν νευραλγικές υπηρεσίες. Σύμφωνα με την Μίνα Καραμήτρου οι εντολές που έχουν ήδη δοθεί είναι οι εξής

  1. στις υπηρεσίες να χωρίζονται οι αστυνομικοί σε δύο ομάδες, οι οποίες δεν θα έρχονται σε επαφή μεταξύ τους
  2. να τηρούνται αποστάσεις μέσα στα τμήματα
  3. να τοποθετηθούν πλέξιγκλας στις υπηρεσίες που υπάρχει επαφή με το κοινό.
  4. να δοθεί υγειονομικό υλικό ειδικά στις μάχιμες υπηρεσίες που βρίσκονται στον δρόμο.

Οι συνδικαλιστικές οργανώσεις με ανακοίνωσή τους εκφράζουν για ακόμα μια φορά την ανησυχία τους και επιμένουν πως πρέπει να ληφθούν περισσότερα μέτρα στην Ελληνική Αστυνομία.ΠΗΓΗ