Περισσότερα από 20.000 άτομα συμμετείχαν στη συγκέντρωση έξω από το Εφετείο Αθηνών, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση της Αστυνομίας.

Όπως αναφέρεται από την ΕΛ.ΑΣ., στις 11.55, περίπου 10 λεπτά μετά την ανακοίνωση της απόφασης του Εφετείου Αθηνών, και ενώ η πολυπληθής συγκέντρωση διαλυόταν, αστυνομικές δυνάμεις δέχθηκαν επίθεση με μολότοφ, πέτρες και άλλα αντικείμενα από περίπου 600 άτομα, στη συμβολή των οδών Κ. Λουκάρεως και Λ. Αλεξάνδρας.

Το αποτέλεσμα ήταν να προκληθούν φθορές μικρής έκτασης σε οχήματα της ΕΛ.ΑΣ., τα οποία έφραζαν την πρόσβαση προς το Εφετείο Αθηνών. Προκλήθηκαν φθορές σε 10 οχήματα της Αστυνομίας.

Από τις αστυνομικές δυνάμεις έγινε χρήση αντλιών νερού υπό πίεση, ώστε να αποκρουσθεί η επίθεση. Σύμφωνα με την Αστυνομία, επειδή δεν υπήρξε υποχώρηση των επιτιθεμένων έγινε περιορισμένη χρήση χημικών για τη διάλυσή τους. Παράλληλα συνεχίστηκε η ρίψη νερού, ώστε να μειωθούν οι συνέπειες των χημικών για το συγκεντρωμένο πλήθος που αποχωρούσε.

Περισσότερες από 150 μολότοφ εκτοξεύτηκαν κατά των αστυνομικών δυνάμεων κυρίως στην διάρκεια καταδίωξης στην κάθοδο της Λ. Αλεξάνδρας.

Από τις αστυνομικές δυνάμεις πραγματοποιήθηκαν δύο προσαγωγές.ΠΗΓΗ