Κινηματογραφική ήταν η αστυνομική επιχείρηση σε δύσβατες ορεινές περιοχές της Αρκαδίας, της Κορινθίας και της Αττικής, για το «ξήλωμα» μεγάλης οργάνωσης παραγωγής και διακίνησης κάνναβης.

Στην επιχείρηση που έλαβε χώρα χθες Πέμπτη και σήμερα Παρασκευή συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, ελικόπτερα της ΕΛ.ΑΣ., ειδικά εκπαιδευμένοι σκύλοι, πυροτεχνουργοί και πάνοπλοι άντρες της ΕΚΑΜ, υπό το φόβο ένοπλης αντίδρασης από ναρκέμπορους στη θέα των αστυνομικών.

Οι φυτείες ελέγχονταν όλο το 24ωρο από «τσιλιαδόρους», οι οποίοι, ωστόσο, δεν αντιλήφθηκαν ότι παρακολουθούνταν τα τελευταία 24ωρα από τα «ηλεκτρονικά μάτια» της ΕΛ.ΑΣ.

 Οι άντρες της Ασφάλειας πέρασαν χειροπέδες σε 10 άτομα, κατάσχεσαν 622 δενδρύλλια κάνναβης, 90.300 γραμμ. φυτικών αποσπασμάτων κάνναβης, 26.653 γραμμ. ακατέργαστης κάνναβης, 18.255 ευρώ, ζυγαριές ακριβείας και κινητά τηλέφωνα.  Υπολογίζεται ότι τα κέρδη που θα αποκόμιζαν από τη διακίνηση των συγκομισθεισών ποσοτήτων κυμαίνονται από 1.500.000 έως 1.800.000 ευρώ. Εκτός από τους 10 συλληφθέντες, η δικογραφία περιλαμβάνει τα ονόματα ακόμα οχτώ ατόμων σε βάρος αποδόθηκαν κατηγορίες για συμμετοχή στην οργάνωση.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, η εγκληματική οργάνωση είχε ιεραρχική δομή με διακριτούς ρόλους των μελών της, ως προς την αρχηγία αυτής, τον υπεύθυνο για την εποπτεία και τον έλεγχο των φυτειών, την καλλιέργεια, τη φύλαξη, την προμήθεια με τον κατάλληλο εξοπλισμό και την ενημέρωση-επικοινωνία μεταξύ των μελών της.

Από τις έρευνες, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν 622 δενδρύλλια κάνναβης και ειδικότερα : σε ορεινή περιοχή της Αρκαδίας φυτεία με 350 δενδρύλλια κάνναβης, σε δασική περιοχή της Αττικής φυτεία με 138 δενδρύλλια κάνναβης, σε δασική περιοχή της Κορινθίας φυτεία με -134- δενδρύλλια κάνναβης.

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι το κύκλωμα που «ξηλώθηκε» ήταν ένα από τα ισχυρότερα που «τροφοδοτούν» την Αττική με κάνναβη, ενώ η έρευνα συνεχίζεται διότι οι Αρχές εκτιμούν ότι υπάρχουν και άλλα άτομα που σχετίζονται με την οργάνωση.

Οι συλληφθέντες με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία οδηγήθηκαν ενώπιον του κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.ΠΗΓΗ