Για παροχή έγγραφων εξηγήσεων ενώπιον του κ. Πταισματοδίκη Ρόδου κλήθηκαν χθες 4 αστυνομικοί του Α.Τ. Ρόδου μετά από σχετική διάταξη του Εισαγγελέα Εφετών Δωδεκανήσου, οι οποίοι καταγγέλθηκαν από εκπαιδευτικό για ανάρμοστη συμπεριφορά.

Συγκεκριμένα, η ανωτέρω διάταξη έκανε δεκτή την προσφυγή που άσκησε κατά άλλης διατάξεως αρχειοθέτησης μήνυσης που υπέβαλε ένας δάσκαλος πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, κάτοικος Αθηνών, κατά αστυνομικών του τμήματος Ρόδου.

Ειδικότερα, ο μηνυτής αναφέρει στη μήνυσή του ότι είναι πατέρας τριών παιδιών για το τελευταίο από αυτά όμως έχει γίνει αγωγή περί προσβολής πατρότητας από την εν διαστάσει σύζυγό του.

Ο μηνυτής αναφέρει ότι αφίχθη από την Αθήνα στη Ρόδο την 07-07-2019 προκειμένου να δει τα παιδιά του αλλά και για να εκπληρώσει στο μοναστήρι του Αγίου Παντελεήμονα στην Τήλο ένα τάμα που είχε κάνει, προκειμένου να ξεπεράσει το πρόβλημα υγείας που αντιμετώπιζε ένα από τα παιδιά του.

Όπως περιγράφει στη μήνυσή του, όταν έφθασε στη Ρόδο αντιμετώπισε την άρνηση της εν διαστάσει συζύγου του προκειμένου να δει τα παιδιά, ενώ εκείνος κατέβαλε κάθε δυνατή προσπάθεια, πηγαίνοντας καθημερινά στο Αστυνομικό Τμήμα αλλά και στην Εισαγγελία Ρόδου.

Μάλιστα ισχυρίζεται ότι επειδή δεν έβρισκε διαθέσιμο ξενοδοχείο ή αν υπήρχε διαθεσιμότητα του ζητούσαν πολλά χρήματα, κοιμόταν στο αυτοκίνητο που είχε σταθμευμένο σε πάρκο.

Ο μηνυτής αναφέρει ακόμα ότι λόγω ενός περιστατικού που τον τρομοκράτησε αποφάσισε να αλλάξει χώρο και πήγε στο χώρο στάθμευσης της πολυκατοικίας που διέμενε η εν διαστάσει σύζυγός του με τα παιδιά τους καθώς εκεί υπήρχε μια κενή θέση την οποία έκτοτε χρησιμοποιούσε καθημερινά αφού ο κάτοχός της απουσίαζε σε διακοπές.

Όπως περιγράφει, το βράδυ της 16-07-2019 αφού έψαχνε να βρει τα παιδιά του χωρίς αποτέλεσμα πήγε να φάει σε ένα ψητοπωλείο κοντά στο σπίτι της εν διαστάσει συζύγου του και στις 23.00 επέστρεψε στο αυτοκίνητό του για να κοιμηθεί. Προς έκπληξή του, όπως αναφέρει, στις 23.30 είδε την εν διαστάσει σύζυγό του με τα παιδιά τους και το σύντροφό της να επιστρέφουν στο σπίτι μετά από έξοδό τους. Τότε, όπως επισημαίνει, ήταν που η εν διαστάσει σύζυγός του κάλεσε την αστυνομία. Σύμφωνα με τον μηνυτή οι αστυνομικοί τού είπαν να τους ακολουθήσει με το αυτοκίνητό του στο τμήμα, όπως κι έγινε. Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του στο τμήμα πήγε και η εν διαστάσει σύζυγός του προκειμένου να του υποβάλει μήνυση.

Στη συνέχεια της μήνυσής του αλλά και στο υπόμνημα που κλήθηκε να καταθέσει με περαιτέρω διευκρινίσεις, ο μηνυτής στρέφεται κατά κάθε αστυνομικού, ονομαστικά και μη, με τους οποίους ήρθε σε επαφή κατά τη σύλληψη και κράτησή του στο ΑΤ Ρόδου την 17-07-2019 διαμαρτυρόμενος για τις συνθήκες κράτησης, τον τόνο φωνής κάποιων αστυνομικών καθώς και το γεγονός ότι δύο εκ των αστυνομικών οι οποίοι τον συνόδεψαν στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου μετά από δική του έκκληση διότι αισθανόταν έντονη ζάλη, του μίλησαν απρεπώς λέγοντας ότι θέλει ψυχιατρείο.

Ο μηνυτής ισχυρίζεται επιπλέον, ότι ο ίδιος αστυνομικός κατά την κράτησή του στο ΑΤ Ρόδου χρησιμοποίησε επανειλημμένα μία προσβλητική και εξυβριστική κατά αυτόν προσφώνηση. Επιπλέον στη μήνυσή του αναφέρει για το περιστατικό διάφορες πλημμέλειες των αστυνομικών σχετικά με τον τρόπο δέσμευσης των χεριών του, για την αλλαγή κρατητηρίου και τον τόνο φωνής των αστυνομικών.

Από την άλλη πλευρά, οι αστυνομικοί αρνούνται τις κατηγορίες ισχυριζόμενοι πως στη μήνυση δεν αναφέρεται η διάπραξη κανενός αδικήματος. Ειδικότερα, υποστηρίζουν ότι όλα ξεκίνησαν όταν ο μηνυτής προσήλθε με την εν διαστάσει σύζυγό του στο τμήμα κατόπιν προφορικής μήνυσης της δεύτερης. Όπως αναφέρουν ο μηνυτής ήταν φορτισμένος και διέκοπτε την κατάθεση της μηνύτριας εν διαστάσει συζύγου του και προκειμένου να μπορέσει να εκτελέσει τα καθήκοντά του απερίσπαστα ο αστυνομικός, έδωσε εντολή να οδηγηθεί ο μηνυτής στα κρατητήρια, όπως προβλέπεται.

Μάλιστα σημειώνουν πως ο μηνυτής είχε έρθει στο Τμήμα με το αυτοκίνητό του κι έπειτα η διαδικασία που ακολουθήθηκε ήταν η τυπική, όπως προβλέπεται όταν υποβάλλεται μία μήνυση και του φέρθηκαν απολύτως ανθρώπινα και με ευγένεια.

Όπως διαπιστώθηκε από την ανάγνωση της μήνυσης, ο μηνυτής επί 28 μέρες περίπου κοιμόταν στο αυτοκίνητό του και μάλιστα έξω από το σπίτι της εν διαστάσει συζύγου του. Οι αστυνομικοί θεωρούν πως ο μηνυτής προέβη σε όλες αυτές τις ανυπόστατες και αόριστες κατηγορίες, προκειμένου να τους αποτρέψει από την εκτέλεση των καθηκόντων τους σε περίπτωση νέων μηνύσεων σε βάρος του από την εν διαστάσει σύζυγό του.

Σχετικά με το περιστατικό στο νοσοκομείο οι αστυνομικοί ισχυρίζονται πως μετά από αίτημα του μηνυτή, τον οδήγησαν στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου, καθότι δήλωνε ότι δεν αισθανόταν καλά, ενώ σε όλη τη διακομιδή δεν αντάλλαξαν λέξη κι εκείνος μονολογούσε για τα παιδιά του και για την εν διαστάσει σύζυγό του.

Εκεί όπως περιγράφουν εξετάστηκε, του χορηγήθηκε φαρμακευτική αγωγή και οι γιατροί τους επέτρεψαν να τον οδηγήσουν πίσω στο τμήμα.

Την υπόθεση χειρίζεται ο δικηγόρος κ. Ακης Δημητριάδης.

Πηγή: dimokratiki.grΠΗΓΗ