Σε συλλήψεις μετατράπηκαν δύο από τις προσαγωγές που έγιναν το βράδυ της Παρασκευής από την ΕΛ.ΑΣ. για τη φονική συμπλοκή στα Καμίνια.

Η Ασφάλεια Πειραιά κινητοποιήθηκε άμεσα μετά το αιματηρό περιστατικό και πραγματοποίησε σειρά στοχευμένων προσαγωγών στα γραφεία της. Πρόκειται για άτομα πακιστανικής καταγωγής, για τα οποία υπήρχαν πληροφορίες ότι συμμετείχαν στη φονική συμπλοκή. Τελικά δύο εξ αυτών συνελήφθησαν, καθώς βρέθηκαν επαρκή στοιχεία σε βάρος τους και έτσι σχηματίστηκε δικογραφία.

Η καταδρομική επίθεση έγινε το μεσημέρι της Παρασκευής σε διαμέρισμα της οδού Αγίων Αναργύρων 49 στα Καμίνια.

Πρόκειται για την επίθεση με ρόπαλα και μαχαίρια σε σπίτι όπου ζούσαν τρεις άντρες πακιστανικής καταγωγής. Ο ένας άντρας τραυματίστηκε θανάσιμα από μαχαίρι, ο δεύτερος τραυματίστηκε σοβαρά από αιχμηρό αντικείμενο και νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στο Τζάνειο Νοσοκομείο και ο τρίτος ξυλοκοπήθηκε.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, οι δράστες είναι επίσης πακιστανικής καταγωγής και φέρονται να είχαν οικονομικές δοσοληψίες με κάποια από τα θύματα. Το πιθανότερο σενάριο των Αρχών είναι οι ροπαλοφόροι να πραγματοποίησαν την καταδρομική επίθεση ως «απάντηση» σε μεταξύ τους συναλλαγή που «χάλασε». Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι πίσω από την επίθεση μπορεί να βρίσκεται κάποιο «χρέος».

Οι συναλλαγές αφορούσαν, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της ΕΛ.ΑΣ., είτε σε διακίνηση τσιγάρων και ναρκωτικών, είτε σε διακίνηση κινητών τηλεφώνων. Οι δράστες εκτιμάται ότι ανήκουν σε κύκλωμα που λυμαίνεται περιοχές του Πειραιά.

Το χρονικό

Υπενθυμίζεται ότι η επίθεση έγινε το μεσημέρι της Παρασκευής.  Οι τρεις Πακιστανοί είδαν ξαφνικά μπροστά τους ομάδα με ρόπαλα και μαχαίρια που τους αιφνιδίασε και άρχισε να τους μαχαιρώνει. Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι οι δράστες εισέβαλαν ξαφνικά στο σπίτι και τραυμάτισαν θανάσιμα τον έναν από τους τρεις κατοίκους του διαμερίσματος, ενώ τραυμάτισαν σοβαρά τον δεύτερο, ο οποίος διακομίστηκε στο νοσοκομείο με τραύματα από αιχμηρό αντικείμενο σε διάφορα σημεία του σώματος. Η κατάσταση της υγείας του χαρακτηρίζεται κρίσιμη.

Ο τρίτος κάτοικος του σπιτιού δεν μαχαιρώθηκε αλλά ξυλοκοπήθηκε. Πρόκειται για έναν από τους βασικούς μάρτυρες που έχει στη διάθεσή της η Αστυνομία για τη διαλεύκανση της υπόθεσης.ΠΗΓΗ