Στις φυλακές Δομοκού θα κρατηθεί το διευθυντήριο της εγκληματικής οργάνωσης και οι πρώην βουλευτές της Χρυσής Αυγής που καταδικάστηκαν χωρίς αναστολή, με τη Γενική Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής να έχει εκπονήσει σχέδιο για την ομαλή εγκατάστασή τους στο σωφρονιστικό κατάστημα.

Στελέχη της λεωφόρου Κατεχάκη αναφέρουν στο ethnos.gr ότι η λύση των φυλακών Δομοκού προκρίθηκε για λόγους ασφαλείας αλλά και χωρητικότητας του ιδρύματος. Στη συγκεκριμένη φυλακή υπάρχει χώρος (εκεί όπου θα κρατηθούν οι καταδικασθέντες της Χρυσής Αυγής), προκειμένου οι χρυσαυγίτες να είναι τελείως απομονωμένοι και να μην έρχονται σε επαφή με τους υπόλοιπους κρατούμενους του καταστήματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το πρώτο πράγμα που θα κάνουν οι καταδικασθέντες χρυσαυγίτες όταν φτάσουν στον Δομοκό είναι Covid τεστ. Στη συνέχεια, θα μπουν σε «καραντίνα» μέχρι να ανακοινωθούν τα αποτελέσματα των τεστ. Εάν αυτά βγουν αρνητικά τότε θα τοποθετηθούν κανονικά στα κελιά τους. Σε διαφορετική περίπτωση θα τεθούν σε 14ημερη καραντίνα.

Αμέσως μετά θα περάσουν από συνέντευξη. Από τη συνέντευξη θα εξαρτηθεί σε έναν βαθμό ποιοι από αυτούς θα τοποθετηθούν μαζί στα κελιά.

Οι ίδιες πηγές ενημέρωσης αναφέρουν ότι όλοι οι χρυσαυγίτες θα προαυλίζονται σε κοινό χώρο. Αναπροσαρμογή του σχεδίου θα λάβει χώρα μόνο ένα προκύψει κάποιο έκτακτο πρόβλημα σε σχέση με τις μεταξύ τους σχέσεις.

Οι υπόλοιποι καταδικασθέντες χρυσαυγίτες (πλην του διευθυντηρίου και των πρώην βουλευτών) οδηγούνται στις φυλακές των Τρικάλων και του Μαλανδρίνου. Στο Μαλανδρίνο θα κρατηθεί ο Ρουπακιάς και άλλα άτομα που καταδικάστηκαν για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Το κατάστημα του Μαλανδρίνου θα τοποθετήσει τον Ρουπακιά σε «κελί ασφαλείας», καθώς υπάρχει ο φόβος εκδήλωσης επιθέσεων σε βάρος του. Σημειώνεται ότι στη φυλακή κατέληξαν συνολικά 37 στελέχη της Χρυσής Αυγής. Μοναδικές εξαιρέσεις ήταν ο Λαγός, λόγω της ασυλίας που διαθέτει από την Ευρωβουλή, και ο Χρήστος Παππάς που καταζητείται. Ο τελευταίος θα οδηγούνταν, σύμφωνα με τον προγραμματισμό που είχε γίνει, στις φυλακές Δομοκού.

Πηγή: ethnos.gr

Του Αλέξανδρου ΚαλαφάτηΠΗΓΗ