Η λίστα της αστυνομίας με τα κλεμμένα σκούτερ «Beverly», οι τηλεφωνικές κλήσεις των δύο εκτελεστών με τους τσιλιαδόρους – συνεργούς τους και τα βίντεο από κάμερες ασφαλείας, στα οποία οι δύο πληρωμένοι δολοφόνοι εμφανίζονται να ελέγχουν τα στενά γύρω από την οδό Θέμου Άννινου, πριν εκτελέσουν το συμβόλαιο θανάτου, αποτελούν τα νέα στοιχεία στις έρευνες του «Ανθρωποκτονιών» για τη δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του kathimerini.gr, η Ασφάλεια Αττικής θεωρώντας βέβαιο ότι το σκουρόχρωμο σκούτερ Beverly που χρησιμοποιήθηκε στη δολοφονία ήταν κλεμμένο, κατήρτησε κατάλογο με τις ιδίου τύπου μοτοσικλέτες για τις οποίες έχει το τελευταίο διάστημα δηλωθεί κλοπή από τους ιδιοκτήτες τους. Αναμένεται να ερευνήσει ένα προς ένα τα περιστατικά κλοπών προκειμένου να συλλέξει στοιχεία, όπως για παράδειγμα βίντεο από τα σημεία όπου έγιναν οι κλοπές, ικανά να αποκαλύψουν την ταυτότητα των δραστών.

Οι ερευνητές της Ασφάλειας φέρονται να έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι στη δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ συμμετείχαν δύο ομάδες δραστών. Η πρώτη παρακολουθούσε τον δημοσιογράφο κατά την έξοδο του από τις εγκαταστάσεις του τηλεοπτικού σταθμού Star και ενημέρωσε για τις κινήσεις του την ομάδα των εκτελεστών. Από τις σαρώσεις στις κεραίες κινητής τηλεφωνίας που βρίσκονται εγκατεστημένες κοντά στα στούντιο του τηλεοπτικού σταθμού και το σπίτι του δημοσιογράφου και τη συσχέτιση των ευρημάτων ευελπιστούν ότι θα καταφέρουν να απομονώσουν τα κινητά τηλέφωνα των δολοφόνων και των συνεργών τους.

Η ΕΛ.ΑΣ. διαθέτει ήδη περισσότερα του ενός βίντεο στα οποία έχουν καταγραφεί οι κινήσεις των εκτελεστών, ενώ στην έρευνα προστίθενται συνεχώς νέα. Τα στελέχη της Ασφάλειας έχουν ήδη ανασυνθέσει μέσα από τα καρέ των καμερών ασφαλείας τη διαδρομή που ακολούθησαν οι δράστες για να φτάσουν στο σπίτι του Γιώργου Καραϊβάζ και να αποχωρήσουν απ’ αυτό, μετά την εκτέλεση. Φέρονται μάλιστα να έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι οι δύο επιβάτες του σκουρόχρωμου σκούτερ βρίσκονταν στη γειτονιά του δημοσιογράφου αρκετά λεπτά πριν την άφιξή του, κατοπτεύοντας τα στενά γύρω από το σπίτι του. 

Ο ηλεκτρονικός υπολογιστής του Γιώργου Καραϊβάζ, το αυτοκίνητό του καθώς και το κινητό του τηλέφωνο (σ.σ. ορισμένες πληροφορίες αναφέρουν ότι χτυπήθηκε από σφαίρα) έχουν σταλεί στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών. Με δεδομένο ότι ο δολοφονηθείς ήταν δραστήριος δημοσιογράφος, οι αστυνομικοί θεωρούν πιθανό να ανασύρουν στοιχεία ικανά να οδηγήσουν στα ίχνη των φυσικών κυρίως όμως των ηθικών αυτουργών της δολοφονίας. Στα στελέχη της Ασφάλειας εξάλλου, όσο και τους αξιωματούχους του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη υπάρχει διάχυτη η πεποίθηση ότι ο φόνος του Γιώργου Καραϊβάζ ήταν ένα συμβόλαιο θανάτου που υπαγορεύτηκε από το οργανωμένο έγκλημα.

Ο ίδιος εξάλλου είχε αρθρογραφήσει κατ’ επανάληψη για τις δέκα και πλέον δολοφονίες που έχουν καταγραφεί στο διάστημα από το 2018 έως σήμερα και αποδίδονται στον πόλεμο για την επικυριαρχία στη «νύχτα». Σε ένα απ’ αυτά, με τίτλο «Νονοί εαυτών και αλλήλων… Αναβαπτίσεις στον κόσμο της greek mafia» και ημερομηνία δημοσίευσης 3 Φεβρουαρίου 2021 είχε αναφερθεί σε συνάντηση το περασμένο καλοκαίρι στη Βάρκιζα των «4 αρχηγών των βαρόνων της νύχτας».

Γιάννης Σουλιώτης

kathimerini.grΠΗΓΗ