Από το Facebook του ΣΕΦΕΑΑ:

14 / 10 / 2014 – Ο θάνατος που συγκλόνισε τη ΔΙ.ΑΣ

Ηταν σαν σήμερα, στις 14/10/2014 o θάνατος που συγκλόνισε τη ΔΙ.ΑΣ και την αστυνομική οικογένεια γενικότερα.

Αργά το βράδυ εκείνης της Τρίτης ο 32χρονος αστυνομικός της Ομάδας ΔΙΑΣ Δημήτριος Κατσιώνης, στον Κηφισό, στο ύψος του ΙΚΕΑ, παρασύρθηκε από δύο διερχόμενα ΙΧ αυτοκίνητα κατά τη διάρκεια ελέγχου.

Οι δύο οδηγοί των οχημάτων συνελήφθησαν, όμως ο Δημήτρης δεν είναι πια κοντά μας. Κηδεύτηκε στις 16/10/2014 βυθίζοντας στο πένθος οικογένεια, συγγενείς, φίλους και συναδέλφους…

Κάθε χρόνο, τέτοια ημέρα οι μνήμες μας θα επιστρέφουν σ’εκείνο το βράδυ και θα φέρνουν νοερά κοντά μας τον φίλο και συνάδελφο. Το Σ.Ε.Φ.Ε.Α.Α. θα συνεχίσει να βρίσκεται κοντά στους οικείους του Δημήτρη και να τους στηρίζει έμπρακτα σ’αυτές τις δύσκολες ημέρες…

Το δυστύχημα συνέβη στις 23:40, την ώρα που ο άτυχος συνάδελφος της ΔΙ.ΑΣ με τρεις ακόμη συναδέλφους είχαν σταματήσει για έλεγχο ένα όχημα στο ρεύμα προς Λαμία.Διερχόμενο αυτοκίνητο χτύπησε τον Δημήτρη και στη συνέχεια το ΙΧ έπεσε πάνω στο όχημα που είχαν σταματήσει για έλεγχο.

Ο 32χρονος έπεσε στο οδόστρωμα και στη συνέχεια παρασύρθηκε και από δεύτερο ΙΧ. Η κυκλοφορία διακόπηκε, ενώ ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που έφθασε στο σημείο παρέλαβε τον άτυχο αστυνομικό και τον μετέφερε στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Η δήλωση υπουργού Δημόσιας Τάξης

Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Βασίλης Κικίλιας είχε δηλώσει σχετικά: «Όλοι γνωρίζουν τον αγώνα και την προσπάθεια που κάνουν καθημερινά χιλιάδες αστυνομικοί σε κάθε γωνιά της χώρας για την προστασία των πολιτών και την εμπέδωση του αισθήματος της ασφάλειας. Εκφράζω τη βαθύτατη οδύνη και τη θλίψη μου για την απροσδόκητη απώλεια του Ειδικού Φρουρού, ο οποίος έχασε τη ζωή του κατά τη διάρκεια της άσκησης των καθηκόντων του. Αυτές τις στιγμές η σκέψη μας βρίσκεται κοντά στη σύζυγο και στο παιδί του Ειδικού Φρουρού της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ.».

Η ανακοίνωση του Σ.Ε.Φ.Ε.Α.Α.

«Για ακόμη μια φορά για ακόμη έναν συνάδελφο το καθήκον του επεφύλαξε την ακροτελεύτια πράξη της ζωής του, στερώντας από την κοινωνία τον φύλακα άγγελό της, στερώντας από την αστυνομία τον άξιο αστυνομικό και συνάδελφο, στερώντας από την οικογένεια του τον πατέρα, τον γιο, τον σύζυγο. Ο Δημήτρης ο συνάδελφος Ειδικός Φρουρός της ΔΙ.ΑΣ Πειραιά από σήμερα θα μας προστατεύει όλους με την ψυχή του και θα μας ενδυναμώνει με το παράδειγμα της ζωής του».

Σχετικά άρθρα:

Αξίζει να σημειωθεί ότι μια ημέρα αργότερα η ΕΛ.ΑΣ. θρήνησε έναν ακόμη συνάδελφο συνέπεια επίσης τροχαίου. Ο Αναστάσιος Χριστοδουλίδης 23 ετών υπηρετούσε στην Τροχαία Αττικής Οδού, ήταν αποσπασμένος στο Κέντρο Κράτησης Αλλοδαπών στην Αμυγδαλέζα και πήγαινε στη Διεύθυνση Αλλοδαπών προκειμένου να παρακολουθήσει σεμινάρια για την αντιμετώπιση του ιού Έμπολα. Βρέθηκε μπροστά στην τρελή πορεία ενός smart.ΠΗΓΗ