Με τη βεντάλια των ερευνών να ανοίγει τις τελευταίες ώρες και αναζητώντας τη λεπτομέρεια που θα τους δώσει το στοιχείο που θα τους οδηγήσει στον εντοπισμό των δραστών, κινούνται οι άντρες του Τμήματος Ανθρωποκτονιών που έχουν αναλάβει να ρίξουν άπλετο φως στην αποτρόπαια δολοφονία της 20χρονης Κάρολαϊν στα Γλυκά Νερά.

Έχουν περάσει δέκα ημέρες από το έγκλημα στα Γλυκά Νερά και την είδηση που συγκλόνισε το πανελλήνιο και έκανε τις αστυνομικές αρχές να μιλούν για ένα από τα πιο βίαια εγκλήματα που διεπράχθησαν στην Ελλάδα. Ο ασφυκτικός θάνατος της 20χρονης Κάρολαϊν, στο ίδιο δωμάτιο που βρίσκονταν ο σύζυγος της και η μόλις 11μηνων κορούλα της, από τους ληστές που εισέβαλαν στη μεζονέτα είναι αυτή τη στιγμή στην υπ’ αριθμόν ένα υπόθεση που θέλει να εξιχνιάσει η Ελληνική Αστυνομία.

Η ομάδα των 20 ανδρών του τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής, που συστάθηκε λίγες ώρες μετά από την ειδεχθή δολοφονία, σε συνεργασία με τους συναδέλφους τους από το τμήμα Διαρρηκτών, εδώ και 250 ώρες προσπαθούν να συνδέσουν τα κομμάτια του παζλ τα όποια θα τους φέρουν στα ίχνη των φονιάδων.

 

Τις πρώτες ημέρες, οι ενδείξεις από το σκηνικό της δολοφονίας έκανε τους αστυνομικούς να πιστεύουν ότι οι δράστες θα είχαν κάνει το μοιραίο λάθος που θα αποκάλυπτε την ταυτότητα τους. Με τα έως τώρα δεδομένα όμως κάτι τέτοιο δεν προκύπτει. Οι κακοποιοί, παραμένουν… αόρατοι, με τους άνδρες της ΕΛ.ΑΣ να προσπαθούν να δώσουν απαντήσεις στους γρίφους που καλούνται να λύσουν.

Τα μόνα στοιχεία που έχουν στη διάθεση τους οι αστυνομικοί είναι από την αρχική κατάθεση του 32χρονου συζύγου της Κάρολαϊν, ο οποίος είναι σε συνεχή επαφή με τους αξιωματικούς του τμήματος Ανθρωποκτονιών, που μιλούν μαζί του σε καθημερινή βάση, προκειμένου να του αντλήσουν κάποια επιπλέον πληροφορία που θα τους βοηθήσει να λύσουν την υπόθεση. Άλλωστε κάτι τέτοιο είναι λογικό καθώς ο πιλότος ελικοπτέρων εξιστόρησε για πρώτη φορά για τα όσα συνέβησαν μέσα στο σπίτι λίγες ώρες μετά την αποτρόπαια δολοφονία κι ενώ ακόμα δεν είχε συνέλθει από το σοκ.

Έτσι οι αστυνομικοί με τις ερωτήσεις που του κάνουν τις τελευταίες ημέρες προσπαθούν να τον βοηθήσουν να θυμηθεί κάτι το οποίο μπορεί να έχει ξεχάσει. Μια λεπτομέρεια η οποία θα τους δώσει το κάτι παραπάνω. Όμως, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες από τις συζητήσεις των δύο πλευρών δεν έχει προκύψει κάτι ενδιαφέρον

Έτσι με γνώμονα τη κατάθεση του συζύγου της Κάρολαϊν οι αστυνομικοί προσπάθησαν να βρουν τα προφίλ των δραστών. “Ξεσκαρτάροντας” ληστείες και διαρρήξεις σε Αττική, Εύβοια και Κορινθία σχημάτισαν μια λίστα με υποθέσεις που ταιριάζουν με τα χαρακτηριστικά των Γλυκών Νερών. Επικεντρώθηκαν σε 30 βίαιες ληστείες στις οποίες συμμετείχαν 12 κακοποιοί. Ωστόσο προς το παρόν οι ενδείξεις δεν οδηγούν στα παραπάνω άτομα. Κι αυτό γιατί δεν υπάρχει κάποιο στοιχείο που να αποδεικνύει την ανάμειξη τους στο έγκλημα της 11ης Μαΐου.

Οι γρίφοι

Τα πρώτα αποτελέσματα που έχουν βγει από τα εγκληματολογικά εργαστήρια και στα οποία οι αστυνομικοί ευελπιστούσαν να βρουν dna το οποίο θα άνοιγε το δρόμο των ερευνών τους δεν είναι αξιοποιήσιμα. Κι αυτό γιατί το γενετικό υλικό και τα αποτυπώματα που έχουν εντοπιστεί έως τώρα, ανήκουν στα μέλη της οικογένειας και σε οικεία πρόσωπα τους.

Δηλαδή σε όλα τα ευρήματα δεν υπάρχει DNA που να ανήκει σε σεσημασμένο κακοποιό. Αυτό σημαίνει ότι οι δολοφόνοι είτε δεν είναι σεσημασμένοι, είτε ήταν τόσο καλά οργανωμένοι που είχαν πάρει όλες τις προφυλάξεις για να μην αφήσουν κανένα ίχνος. Κι όλα αυτά ενώ έδεσαν τον 32χρονο πιλότο και πάλεψαν με την Κάρολαϊν πριν την πνίξουν πάνω στο κρεβάτι και δίπλα από την 11 μηνών κορούλα της. Μέχρι στιγμής οι ειδικοί της ΕΛ. ΑΣ δεν έχουν εντοπίσει ούτε μια σταγόνα ιδρώτα των δραστών που παρέμειναν εντός της μεζονέτας το λιγότερο μιάμιση ώρα.

Ένα άλλα σημείο που προκαλεί εντύπωση στους αστυνομικούς είναι ο τρόπος με τον οποίο οι δολοφόνοι έκρυψαν τα ίχνη τους από “ηλεκτρονικά μάτια” που υπάρχουν εντός της μεζονέτας. Οι δράστες αντί να ξηλώσουν τις κάμερες που κατέγραψαν τις κινήσεις τους, αποφάσισαν να πάρουν τις κάρτες μνήμης που υπάρχουν μέσα σε αυτές. Μια χρονοβόρα διαδικασία η οποία σπάνια εφαρμόζεται σε ληστείες σε σπίτια, καθώς οι δράστες πρέπει να φύγουν γρήγορα από αυτά.

Το τρίτο σημείο που έχει προβληματίσει τους αστυνομικούς είναι ο τόπος δράσης των δολοφόνων εντός της σοφίτας των Γλυκών Νερών. Έδεσαν σε όλο του το σώμα τον 32χρονο πιλότο με μονωτική ταινία, ενώ δεν χρησιμοποίησαν τον ίδιο τρόπο κι υλικό για να ακινητοποιήσουν την Κάρολαϊν.

Κενές είναι όμως και οι σημειώσεις των ερευνητών της ΕΛ.ΑΣ για το πως έφτασαν και έφυγαν οι δολοφόνοι από το σπίτι της οικογένειας. Όσο κι αν έχουν ψάξει οι αστυνομικοί δεν μπορούν να βρουν τον τρόπο προσέγγισης και αποχώρησης τους από τη μεζονέτα. Αρχικά ερεύνησαν κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης σε σπίτια που βρίσκονται κοντά στο σπίτι της οικογένειας. Αμέσως μετά ξεσκόνισαν κάμερες της ευρύτερης περιοχής και των κεντρικών λεωφόρων από τις οποίες θα μπορούσαν είχαν κινηθεί με το όχημα τους οι δράστες. Ούτε εκεί όμως βρήκαν κάτι το ύποπτο. Κι όλα αυτά ενώ την ώρα που θα πλησίαζαν οι ληστές στην οικεία του ζευγαριού στα Γλυκά Νερά, ισχύει η απαγόρευση της κυκλοφορίας λόγω των μέτρων που είχαν παρθεί για τον κορονοϊό.

Η έλλειψη στοιχείων έχει αναγκάσει πλέον τους αστυνομικούς να ανοίξουν την βεντάλια των ερευνών τους. Σε μια προσπάθεια τους να μάθουν έστω και μια πληροφορία που θα τους προσφέρει διαφυγή από το αδιέξοδο, κάλεσαν για κατάθεση και την ψυχολόγο που επισκέπτονταν η Κάρολαϊν, ενώ δεν αποκλείεται τις επόμενες ημέρες να καταθέσει κι άλλο πρόσωπο από τον οικογενειακό κύκλο του ζευγαριού.

 

Θανάσης Γερασιμίδης

newsit.grΠΗΓΗ