Να δοκιμάσει τα αντανακλαστικά των ελληνικών Αρχών στον Έβρο επιχειρεί τις τελευταίες ώρες η Τουρκία, όπως λέει στο ethnos.gr o πρόεδρος των Συνοριακών Φυλάκων Έβρου, Χρυσοβαλάντης Γιαλαμάς.

Ο κ. Γιαλαμάς εξηγεί ότι «υπάρχει μία φυσιολογική κινητικότητα σε σχέση με τις ροές. Σε καμία περίπτωση όμως δεν υπάρχει μαζική άφιξη μεταναστών στα σύνορα ή άφιξη κόσμου με λεωφορεία. Επίσης, δεν έχουμε πληροφορίες για συγκέντρωση μεγάλου αριθμού μεταναστών στην Ανδριανούπολη. Η χθεσινή κινητικότητα, σε συνδυασμό με τα προπαγανδιστικά δημοσιεύματα από τα τουρκικά ΜΜΕ, προκάλεσαν συναγερμό στις ελληνικές δυνάμεις. Στην πραγματικότητα όμως πρόκειται για μία φυσιολογική κινητικότητα και τίποτα παραπάνω. Εκτιμώ ότι η Τουρκία δοκιμάζει τα αντανακλαστικά μας. Τα αντανακλαστικά μας όμως είναι ήδη δοκιμασμένα. Το αποδείξαμε το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας αλλά και σε πολλές άλλες περιπτώσεις το μήνα Μάρτιο. Μπορέσαμε και ανταπεξέλθαμε και το ίδιο θα κάνουμε εάν χρειαστεί στο μέλλον. Δεν εφησυχάζουμε. Οι δυνάμεις έχουν ενισχυθεί στα σύνορα και είναι καλά προετοιμασμένες».

Σημειώνεται ότι η κινητικότητα καταγράφηκε τέσσερα σημεία: Στις Καστανιές, στο Πέταλο, στο Τυχερό και στο Σοφικό. Οι ελληνικές δυνάμεις παραμένουν, πάντως, σε επιφυλακή, καθώς τα γνωστά κυκλώματα διακινητών φαίνεται ότι συνεχίζουν να προωθούν έναν μικρό αριθμό μεταναστών από τα περάσματα του ποταμού.

Πηγή: ethnos.grΠΗΓΗ